ODT: Nema osnova za pokretanje postupaka protiv Davidovića

Tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za pokretanje postupka protiv biznismena Miodraga Dake Davidovića, koji je saopštio kako je humanista Hajriz Brčvak nudio mito od 21 milion eura lideru Ure Dritanu Abazoviću, kako ne bi podržao uspostavljanje nove vlasti u Crnoj Gori, piše Pobjeda.

“U ovom trenutku nije formiran krivični predmet povodom izjave građanina M.D. date u televizijskom gostovanju, a vršena je njena ocjena od strane državnog tužioca kako same za sebe, tako i u vezi sa izjavama drugih građana, odnosno njihovih predstavnika, datih povodom događaja o kojem je govorio građanin M. D, pa je ocijenjeno da za sada ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, saopštio je Pobjedi državni tužilac, portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Vukas Radonjić.

On je naveo i da tužilaštvo “svakodnevno prati sva medijska izvještavanja i objave i po službenoj dužnosti postupa uvijek kada ocijeni da postoji dovoljan stepen sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da je određeno lice učinilo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti“.

Davidović, koji je najavio formiranje Narodnog pokreta, u srijedu veče je na TV Novi rekao kako je Abazović navodno odolio milionima i ostao “tvrda vjera”.

“Ja ću vam reći jednu veliku istinu koju Abazović do večeras nije saopštio. Prvo su udarali po Dritanu Abazoviću sa novcem – 21 milion eura mu je davao ovaj naš dobrotvor iz Njemačke, što šalje poneki respirator, Bavčar mislim da se zove, da se on malo upristoji, promijeni facu… Poslije toga oni su njemu nudili kule i gradove, ali nijesu znali da je Abazović jedna tvrda vjera, da tu nema nazad”, kazao je Davidović i izrazio uvjerenje da će Abazović ispuniti sve što je rekao.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close