Sa Dragicom Sekulić razgovarali Bojanić i Milatović - Volim Podgoricu

Sa Dragicom Sekulić razgovarali Bojanić i Milatović

Kandidati za ministre ekonomskog razvoja i kapitalnih investicija Jakov Milatović i Mladen Bojanić sastali su se juče sa odlazećom ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić i njenim timom i razgovarali o svemu što se nasljeđuje iz tog resora, odnosno primopredaji posla, potvrđeno je “Vijestima”.

Prema budućoj organizaciji Vlade, iz resora ekonomije biće izdvojen Direktorat energetike i rudarstva koji će preći u nadležnost ministarstva kojim će rukovoditi Bojanić, dok će preostali dio sadašnjeg Ministarstva ekonomije biti u resoru Milatovića, a dodaje mu se i turizam. U okviru Ministarstva ekonomije sada je ukupno 10 direktorata.

Subvencije za zarade usljed korona krize isplaćuje Ministarstvo ekonomije, a u toku je nekoliko projekata za saniranje posljedica pandemije.
Stručni finansijsko-ekonomski tim nove izvršne vlasti, u kome su Milatović i Bojanić i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, tokom ove sedmice imao je i sastanke sa odlazećim ministrom finansija Darkom Radunovićem i njegovim timom saradnika o nacrtu budžeta za narednu godinu i drugim finansijsko-ekonomskim pitanjima.

Zbog nove organizacije Vlade, koja će imati 12 ministarstava, potrebno je da Ministarstvo finansija informacioni sistem za planiranje i pripremu budžeta i povezivanje programske djelatnosti prilagodi novoj organizacionoj šemi. Kandidati za ministre finansija i socijanog staranja, ekonomskog razvoja i kapitalnih investicija nastaviće razgovore sa Radunovićem i njegovim saradnicima početkom iduće sedmice.

Ministarstvo finansija u tehničkom mandatu projektovalo je nacrtom budžeta, prema informacijama “Vijesti”, da će državnoj kasi naredne godine nedostajati oko 530 miliona eura i u tu cifru su uključeni stari dugovi koji dolaze na naplatu i deficit budžeta.

Ukupna suma nedostajućeg novca može biti korigovana u konačnom predlogu budžeta koji treba da pripremi nova Vlada.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com