PODGORICA: Zagorič dobija novu parkovsku površinu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zagorič dobija novu parkovsku površinu

Naselje Zagorič, u nastavku Ulice II crnogorskog bataljona, uskoro će dobiti uređeni prostor za sve generacije na preko 2.000 kvadrata.

“Na ovoj lokaciji biće uređen prostor površine 1.500 m², a osim dječijeg igrališta na podlozi od tartana i prostora za odmor i rekreaciju, na dodatnih 570 m² biće izgrađen i sportski poligon”, saopšteno je iz PG biroa.

Vrijednost investicije za dječije igralište je 85.000 eura, a u novi sportski poligon sa ogradom i LED rasvjetom biće uloženo oko 40.000 eura.

Ekipe gradskog preduzeća Zelenilo, započele su radove na izgradnji dječijeg igrališta u Zagoriču nakon što je prethodno teren raščišćen od samoniklog rastinja. U toku su zemljani radovi koji obuhvataju nivelaciju terena i uklanjanje površinskog sloja zemljišta.

Kompletna površina biće ograđena zaštitno dekorativnom ogradom i oplemenjena odraslim sadnicama drveća i ukrasnim žbunjem, dok će na slobodnim površinama biti formirani travnjaci.

Podsjećamo da je ovu inacijativu građana podržao Glavni grad i u saradnji sa građanima ovog dijela grada obezbijedio neophodna sredstva za realizaciju ovog projekta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com