Predsjedništvo Demokrata jednoglasno za Krivokapićevu Vladu - Volim Podgoricu

Predsjedništvo Demokrata jednoglasno za Krivokapićevu Vladu

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je donijelo odluku i ovlastilo poslanike te partije da glasaju za izbor 42. Vlade Crne Gore, iako ističu da postoje brojna odstupanja od prvobitnog dogovora.

“Bez obzira na sve nepoznanice koje su pratile pregovarački proces, odustajanje pojedinih kandidata, zatim odricanje od kandidata, odustajanje od utvrđene metodologije pregovaračkog procesa, te diskriminaciju najvećeg broja predstavnika političkih subjekata, zatim nepoštovanja dogovora i prve izjave tri lidera, Predsjedništvo smatra da 42. Vladi Crne Gore treba dati šansu, uz napomenu da zbog promjene metodologije i samostalnog pristupa u sačinjavanju predloga, mandatar i svi članovi vlade preuzimaju najveću odgovornost, ali i slavu za rezultate te Vlade”, saopštili su iz Demokrata.

Kao što je i prethodno najavljeno, sjednica Predsjedništva Demokrata održana je odmah nakon što je mandatar Zdravko Krivokapić upoznao javnost o konačnom predlogu sastava nove Vlade Crne Gore.

“Na ovaj način, Predsjedništvo, kao nadležni organ Demokratske Crne Gore donijelo je odluku u najkraćem mogućem roku krunišući tako konstruktivno i odgovorno djelovanje Demokrata u procesu smjene dosadanje vlasti na bazi izborne volje gradjana iskazane na izborima 30. avgusta”, zaključuje se u saopštenju.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com