Radović za pokušaj ubistva policajaca osuđen na tri godine - Volim Podgoricu

Radović za pokušaj ubistva policajaca osuđen na tri godine

Marko Radović (26) iz Herceg Novog danas je u Višem sudu u Podgorici osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva policajaca Aleksandra Vukićevića i Sendina Ljuce, kao i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja.

Prvostepenu presudu je izrekao sudija Predrag Tabaš.

Prema navodima presude, dokazano da je okrivljeni Radović 8. decembra 2018. godine u Herceg Novom u blizini lokala “Kod mene” pokušao da ubije policajce Vukićevića i Ljucu.

Radović je dok je prilazio lokalu zakačio ramenom Vukićević koji je išao sa Ljucom iz suprotnog smjera nakon čega im je rekao “j….u vam majku noćas, ubiću vas”.

Kada su mu Vukićević i Ljuca pokazali policijske značke i upozorili ga na ponašanje, Radović je osuo verbalnu paljbu govoreći im: “pobiću vas noćas, mrtvi ćete biti, kunem vam se”.

Okrivljeni Radović je potom izvadio pištolj i uperio ga prema policajcima. Kako optuženi nije poslušao naređenje već je uperio pištolj prema policajcima, oni su skočili na stranu izmičući sa nišana pištolja koji je Radović držao.

Radović je ispalio jedan metak prema policajcima ali ih nije pogodio. Nakon ispaljenih hitaca, policajci su savladali optuženog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com