BEČIĆ: Radićemo na poboljšanju položaja OSI - Volim Podgoricu

BEČIĆ: Radićemo na poboljšanju položaja OSI

Šef crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić poručio je da će Skupština Crne Gore raditi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom (OSI). Bečić se danas sastao s predstavnicima NVO koje se bave zaštitom prava OSI, a povodom 3. decembra – Međunarodnog dana OSI.

Konstatujući složen položaj osoba sa invaliditetom u crnogorskom društvu, Bečić je izrazio spremnost da novi skupštinski saziv, kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, pruži doprinos unapređenju položaja OSI.

Osvrnuvši se na dosadašnju konstruktivnu saradnju Parlamenta sa nevladinim organizacijama koje se bave pravima OSI, Bečić je izrazio otvorenost za nastavak i intenziviranje saradnje na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela.

“Sastanak je bio prilika za razgovor o položaju osoba sa invaliditetom, kao i o poteškoćama sa kojima se suočavaju u ostvarivanju svojih prava. U tom kontekstu, Bečić naveo je da je u cilju olakšanog boravka licima sa invaliditetom u Plenarnoj sali Skupštine Crne Gore, pored pristupne rampe, obezbijeđeno i mjesto sa kojeg se moguće direktno obratiti”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali Marina Vujačić, ispred Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, Goran Macanović iz Savez slijepih i Milisav Korać iz Saveza udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“.

“Sagovornici su upoznali predsjednika sa aktuelnim projektima, izrazivši očekivanje da će Skupština Crne Gore nastaviti sa aktivnostima na stvaranju pretpostavki, koje će u potpunosti  omogućiti nesmetane uslove za kretanje i rad osoba sa invaliditetom”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com