Đukanović na sesiji o odgovoru na pandemiju - Volim Podgoricu

Đukanović na sesiji o odgovoru na pandemiju

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović učestvovaće u specijalnoj sesiji UNGA, na poziv predsjednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UNGA) Volkana Bozkira, koja je posvećena odgovoru na pandemiju koronavirusa COVID-19.

Na Specijalnoj sesiji, koja se usljed epidemiološke situacije održava u hibridnom formatu uz prisustvo stalnih predstavnika pri UN u sjedištu organizacije u Njujorku, govoriće šefovi država i vlada zemalja članica.

“Sesiju će otvoriti Predsjednik UNGA, generalni sekretar UN,  predsjednik Ekonomskog i socijalnog savjeta (ECOSOC), predsjedavajući Savjeta bezbjednosti za decembar i predsjedavajući Pokreta nesvrstanih zemalja (NAM), na čiju inicijativu je specijalna sesija sazvana”, navodi se u saopštenju kabineta.

Tokom dvodnevnog zasijedanja na političkom i ekspertskom nivou razgovaraće se o ključnim aspektima uticaja i odgovora na pandemiju COVID-19, uključujući dosadašnji odgovor sistema UN, put do vakcine protiv COVID-19, ljudska prava i humanitarna dimenzija pandemije i socio-ekonomski uticaj i put ka oporavku.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com