NKT: Naložena nabavka vakcina protiv sezonskog gripa u vrijednosti od 700.000 eura - Volim Podgoricu

NKT: Naložena nabavka vakcina protiv sezonskog gripa u vrijednosti od 700.000 eura

Ministarstvo zdravlja dalo je saglasnost da se neiskorišćenih 700.000 eura, planiranih u budžetu Fonda zdravstva za 2020. godinu za nabavku HPV vakcina, iskoriste za nabavku nedostajućih količina vakcina protiv gripa i lične zaštitne opreme za potrebe javnih zdravstvenih ustanova, saopštili su danas iz Nacionalnog koordionacionog tijela za zarazne bolesti.

Kako ističu, Ministarstvo zdravlja je dalo nalog Zdravstvenoj ustanovi Apoteke Crne Gore Montefarm da po hitnom postupku, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, realizuje navedene nabavke do iznosa od 700.000 eura.

“Posljednjom odlukom pred prestanak rada Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti biće sačuvan novac građana doniran Nacionalnom koordinacionom tijelu koji je namijenjen gradnji Klinike za infektivne bolesti budući da je politička stranka URA juče najavila da namjerava da čim preuzme izvršnu vlast počne da troši za tekuće potrebe donirani i sačuvani novac”, navode u NKT-u.

Prema njihovim riječima, u nedostatku ideja i strahu od predstojećeg suočavanja sa odgovornošću URA koristi neargumentovane i apsolutno neistinite tvrdnje o navodnom „beskrupuloznom nehatu“, „urušavanju zdravstvenog sistema“ i sl.

“Crna Gora je kroz krizu izazvanu pandemijom koronavirusa prošla daleko bolje od mnogo razvijenijih i bogatijih država, sa tek nešto više od polovine popunjenog COVID bolničkih kapaciteta, sa snažnim i održivim zdravstvenim sistemom koji nije ugrožen, sa redovnim isplatama zarada, penzija, pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, i subvencijama privredi i građanima koje se mjere desetinama miliona eura. I sve to uprkos Pokretu URA i sadašnjoj parlamentarnoj većini koji su sve činili upravo kako bi urušili zdravstveni sistem zarad partikularnih političkih ciljeva”, poručuju iz NKT-a, zaključujući da budućoj vlasti ostavljaju uhodan, razrađen, kvalitetan u praksi dokazan sistem borbe protiv pandemije koronavirusa, u nadi da će imati znanja i ideja i za period kada budu potrošili novac i ostale resurse koje im ostavljaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com