OPLJAČKALA ACA ĐUKANOVIĆA Pešukić: Optužnica podignuta pod pritiskom porodice Đukanović - Volim Podgoricu

OPLJAČKALA ACA ĐUKANOVIĆA Pešukić: Optužnica podignuta pod pritiskom porodice Đukanović

Ana Pešukić koja se tereti za krađu nakita i umjetnina iz porodične kuće Aca Đukanovića danas je u podgoričkom Višem sudu kazala da je optužnica specijalnog tužilaštva koncipirana na njenoj satanizaciji, piše Pobjeda.

“Priznala sam krađu, a stvaranje kriminalne organizacije koje mi je specijalno tužilaštvo prišilo je posljedica identiteta porodice koja je oštećena u ovom predmetu. Ovaj postupak ima ličnu konataciju, a optužnica je podignuta pod pritiskom porodice Đukanović čija moć i uticaj se ne mogu sporiti. I konstrukcija o postojanju kriminalne organizacije u ovom slučaju je produkt uticaja porodice Đukanović”, kazala je Pešukić.

Ona je pojasnila da se uticaj porodice Đukanović ogleda i u tome što je tog dana kada je otkriveno da je nestao vrijedan sat, u kuću su došli pomoćnik direktora policije Zoran Lazović i Milijana Čukić i započeli sprovođenje privatne istrage.

“Nakon što sam u kući priznala krađu poveli su me u policiju gdje me je saslušavalo 30 policajaca. Došao je i direktor policije da vidi o čemu se radi, samo je falio i ministar unutrašnjih poslova da me sasluša”, dodala je.

Pešukić je pojasnila da je bila na poslu, kada je oko 13 časova otkrivena krađa.

“Mogla sam i da ne priznam krađu i onemogućim policiji utvrđivanje činjenica. Da sam član bilo kakve kriminalne organizacije, pobjegla bih. Imala sam razlog da napustim to mjesto što nisam učinila. O motivima zbog kojih sam to učinila neću opterećivati ovo vijeće već ću ih iznijeti kad dođe vrijeme za to”, kazala je optužena.

Ona je ukazala vanpretresnom vijeću i na nekorektan odnos specijalne tužiteljke Stojanke Radović koja je potpisala optužnicu protiv nje.

“Nekorektno ophođenje tužiteljke Radović prema meni je produkt instrukcija koje je dobila, a ne njen lični utisak. Uprkos tome što sam joj nekoliko puta kazala da sam se bavila vaspitno-edukativnim radom djece porodice Đukanović ona je u optužnici napisala da sam kućna pomoćnica. Nemam ništa protiv žena koje rade kao kućne pomoćnice što nije lak posao. Ovo navodim kako bih ukazala da smo u velikom problemu ako imamo specijalnog tužioca koji nije u stanju da razlikuje džoger od onog ko radi sa djecom”, kazala je optužena Pešukić.

Prema optužnici specijalnog tužilaštva Filip Ralević (34) iz Podgorice formirao je kriminalnu organizaciju čiji članovi su postali njegov otac Čedomir Ralević (60) i Ana Pešukić (30). Na optužnici je i kompanija FINGOLD iz Podgorice čiji je izvršni direktor optuženi Filip Ralević formirao kriminalnu organizaciju koja je djelovala do početka aprila ove godine.

“Radi realizacije kriminalnog plana, Filip Ralević, za sebe je odredio da planira izvršenje krivičnih djela, vrbuje druga lica za pripadnike obezbjeđuje sredstva za izvršenje, daje naredbe i uputstva i da vrši krivična djela. Pešukić prenosila je uputstva organizatora grupe ostalim pripadnicima, posredovala u primanju i predaji novca, dok je Čedomir prenosio naredbe, i radi sprječavanja otkirvanja krivičnih djela sačinjava neistinite javne isprave, da ih zloupotrebljava u poslovanju privrednog društva FINGOLD, kako bi prikazali da su sve radili zakonito”, navodi se u prvoj tački optužnice.

Drugom tačkom optužnice, Filip Ralević se tereti da je od sredine 2019. godine do početka aprila ove godine podstrekao Pešukić da u više navrata provali u orman koji se nalazi u zatvorenoj sobi porodičnog stana oštećene Gabrijele Doina-Đukanović, gdje je bila angažovana kao kućna pomoćnica.

Pešukić je tom prilikom otuđila veću količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata, vrijednosti preko 30.000 eura.

“Ona je koristeći povjerenje oštećene neopaženo uzela ključ od sobe u kojoj joj nije bio dozvoljen pristup”, navodi se u optužnici.

Na spisku ukradenih stvari iz kuće Đukanović našli su se ženski ručni sat Franck Muller ukrašen sa 581 dijamantom, muški ručni sat Kartier 18 karatno zlato sa rojal plavom narukvicom, muški ručni sat Kartier, takođe 18 karatno zlato, 2 sata muška Roleks 18karatno zlato, ženski sat zlatni, porodično nasljedstvo star 30 godina, 16 zlatnih dukata sa motivom Svetog Vasilija Ostroškog i Kralja Nikole, 12 dukata Franc Jozefa, zlatni komplet sa dijamantima, ostali zlatni nakit sa dijamantima, rubinima, safirima i još mnogo toga a sve u vrijednosti od 331.500.27 eura.

Pešukić je oduzete stvari odnosila Filipu Raleviću u prostorije njegove firme FINGOLD koji ih je kasnije prodavao ostvarujući dobit velike vrijednosti za krimanlnu organizaciju.

Trećom tačkom optužnice Pešukić se tereti da je iz stana Gabrijele Đukanović u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika autora oštećene, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina, ukrasne pepeljare pozlaćene i kobaltne i tri dječija novčanika sa novcem od 995 eura, sveukupne vrijednosti 9.431 euro, čime je izvršila tešku krađu u produženom trajanju.

Branilac Pešukić zatražio je da Viši sud obustavi postupak protiv njegove branjenice jer je nadležnost djela teške krađe koje je počinila nadležan Osnovni sud.

Branilac optuženih Filipa i čedomira Ralevića, advokat Lazar Aković zatražio je da se obustavi postupak protiv njegovih branjenika s obzirom na to da se temelji na nalazu za koji i sam vještak kaže da nije siguran u njega.

1 komentar

  1. Nema problema. Neka i Aco da odgovara za svoje kriminalne radnje i svoju kriminalnu organizaciju. A narko dilera i ološ ljudsku Zorana Lazovića čeka pakao.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com