POLICIJA SAOPŠTILA: U Herceg Novom spriječen veći incident (VIDEO) - Volim Podgoricu

POLICIJA SAOPŠTILA: U Herceg Novom spriječen veći incident (VIDEO)

Pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi su danas u Igalu spriječili da dođe do narušavana javnog reda i mira u većem obimu, saopšteno je iz policije nakon incidenta u kojem je došlo do sukoba između pripadnika policije i građana koji su bili u autolitiji i slavili izbor nove vlade.

Policija je potvrdila ranije pisanje VOP-a da je jedan pripadnik policije koji nije bio na dužnosti, pokušao da oduzme zastavu trobojku.
“Danas oko 15,30 u Igalu je, na petlji ispred jednog ugostiteljskog objeta, došlo do narušavanja javnog reda i mira na način što su sužbenik Uprave policije M.P. i lice V.S. izašli ispred ugostiteljskog objekta i udarali u vozila koja su se organozovano kretala kroz Igalo sa istaknutim trobojkama i crkvenim zastavama.
Oni su pokušali od jednog lica da oduzmu zastavu i tom prilikom je na vozilu slomljen prozor a vozilo je ostvarilo kontakt sa drugim vozilom”, naveli su iz policije.
Takođe, kako navode, u postupku je utvrđeno da je u narušavanju javnog reda i mira učestvovao i I.R.
“Kolona se zaustavila i nakon verbalnog konflikta navedena lica su se vratila u ugostiteljski objekat. Policijske službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su spriječili veći incident a lica iz kolone vozila su se vratila u svoja vozila i nastavila kretanje. Lice mjesta je obezbjeđeno od strane policije.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji se izjasnio da u navedenim radnjama nema elemenata krvičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti već da je riječ o krivičnom djelu uništenje I oštećenje tuđe stvari čije se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.
Protiv M.P, V.S. i I.R. biće podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu I miru”, navode iz policije.

DRAMATIČNO U HERCEG NOVOM: Sukob policije i učesnika auto litije (VIDEO)

Kako je objavio VOP, pripadnici policije iz Herceg Novog danas su priveli nekoliko učesnika autolitije u ovom gradu nakon što je prethodno došlo do sukoba sa građanima.

Tokom sukoba policije i građana, na jednom automobilu je polomljeno staklo a jedan od građana je lakše povrijeđen.

Prema izjavi jednog od učesnika autolitije, policajac u civilu, koji nije bio na dužnosti, htio je da im oduzme zastavu – trobojku, ali oni to nisu dozuvolili. Policajac je, navodno, bio u alkoholisanom stanju.

Iz policije se još uvijek nisu oglašavali ovim povodom.

V.Mitrović

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com