Bečić sa poslanicima EP: Stagnacija na evropskom putu više nije opcija - Volim Podgoricu

Bečić sa poslanicima EP: Stagnacija na evropskom putu više nije opcija

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, učestvovao je u virtuelnom pozivu sa poslanicima Evropskog parlamenta, Toninom Piculom izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru i Vladimirom Bilčikom kopredsjedavajućim Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), uz moderiranje šefice Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorke Kristine Oane Pope.

Internet konferenciji, koja je na ovaj način organizovana zbog pandemije koronavirusa, učestvovali su i predsjednik i potpredsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović.

Bečić se zahvalio na čestitkama, istakavši da su protekli parlamentarni izbori u Crnoj Gori bili istorijski, navodeći da su za smjenu vlasti koja se može nazvati evropskom, zaslužni i vlast i opozicija.

“Daćemo sve od sebe da ubrzamo evropski put Crne Gore, na šta smo se obavezali i Sporazumom tri lidera, koja danas učestvuju u ovoj online konferenciji“, kazao je Bečić.

On je naglasio da stagnacija na evropskom putu više nije opcija i izrazio očekivanje da će dinamičnije usvajanje evropskih standarda voditi bržem zatvaranju svih pregovaračkih poglavlja i u konačnom, članstvu Crne Gore u EU.

Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, Bečić je naglasio da je jedan od ključnih ciljeva afirmisanje parlamenta kao centralnog mjesta društveno-političkog života, u kojem će svi politički subjekti zajednički raditi na postizanju dogovora oko pitanja važnih za budućnost Crne Gore, ističući da u Parlamentu postoji konsenzus oko pitanja EU integracija.

Predsjednik Bečić prisutne je upoznao sa prioritetima novog saziva Skupštine i istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva, navodeći da su već preduzeti konkretni koraci na formiranju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

 

Ovom prilikom, on je zahvalio na finansijskoj pomoći koju je Evropska unija pružila Crnoj Gori zbog posljedica izazvanih koronavirusom

Učesnici konferencije su se saglasili da bi, čim to uslovi dozvole, trebalo organizovati posjetu tri crnogorska lidera Briselu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com