OD DANAS NOVE MJERE: Zabrana kretanja od 22h, prodavnice do 20h - Volim Podgoricu

OD DANAS NOVE MJERE: Zabrana kretanja od 22h, prodavnice do 20h

U Crnoj Gori od danas se primjenjuje nove mjere u cilju suzbijanja pandemije Covid 19 kojima je predviđena zabrana izlaska iz stanova od 22 sata do pet ujutru i rad trgovina od sedam do 20 sati.

Ugostiteljski objekti radiće od 7 do 18 časova.

“Rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi, supermarketi, hipermarketi) organizovati u terminu od 07:00 – 20:00. Rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga (tržni centri, prodavnice obuće i odjeće, kozmetički, frizerski saloni i sl.) organizovati u terminu od 07:00 – 20:00”, navodi se u novim mjerama.

U skladu sa površinom objekta i brojem korisnika potrebno je obezbijediti jednu ili više osoba koje će kontrolisati poštovanje mjera – korona redari.

Zabranjen je i međugradski saobraćaj od petak u 22 časa do ponedjeljka u 5 ujutru.

Obavezno je pravilno nošenje maske i držanje fizičke distance u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Zabranjena su masovna/socijalna okupljanja, kao i okupljanja u objektima stanovanja.

Zabranjena su i okupljanja u grupi više od četiri punoljetna lica zajedno na otvorenom prostoru.

Nijesu dozvoljene ni posjete licima koja se nalaze na bolničkom liječenju u zdravstvenim ustanovama i licima koja su smještena u ustanovama socijalne i dječje zaštite.

Vjerske zajednice su obavezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, a isto važi i za sahrane i primanje saučešća.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com