SPAJIĆ O ZADUŽENJU OD 750 MILIONA: Sve je urađeno po zakonu, tek danas potpisane plate za zdravstvne radnike - Volim Podgoricu

SPAJIĆ O ZADUŽENJU OD 750 MILIONA: Sve je urađeno po zakonu, tek danas potpisane plate za zdravstvne radnike

Apsolutno je sve urađeno po zakonu. Potpuno sve. Zakon o rebalansu budžeta daje državi za pravo da izađe na tržište i zaduži se, rekao je večeras ministar finansija Milojko Spajić komentarišući dopis šefova poslaničkih klubova koji su tražili da im se u cilju obavljanja kontrolne i nadzorne uloge Skupštine dostavi odluka o emitovanju 750 miliona eura obveznica, kao i propratni materijal koji je razmatran prilikom donošenja odluke.

Spajić je kazao da su zaposleni u Ministarstvu finansija na čelu sa Radunovićem odradili lavovski posao i da to treba istaći.

On je rekao gostujući u emisiji “načisto” na TV vijesti da je “zaduženje prvi korak bez kojeg ne možemo da preživimo. Ona je preduslov svih mjera. Mi smo 23. novembra vidjeli situaciju koja je za nas bila zabrinjavajuća, za dva dana donijeli odluku da izađemo na tržište kako bi prevazišli ovu situaciju”.

Ministar finansija je ponovio da niti jedan cent novog zaduženja “neće otići u potrošnju”, već isključivo za izmiravanje kredita i u razvojne projekte.

Ministar ekonomije Jakov Milatović je kazao da je Spajić tek danas potpisao isplatu plata za Ministarstvo zdravlja.

“Razumijete li kakva je situacija. U mogućnosti smo da isplaćujemo plate i penzije i da pomnognemo privredu”, rekao je Milatović.

V.R.

PROČITAJTE I OVO

UŽIVO NA VOP-u: Spajić: Crna Gora bukvalno izbjegla bankrot, sve transakcije će biti transparentne

NOVA VLADA SE ZADUŽILA 750 MILIONA: Građani saznali iz medija, Spajić se večeras oglasio na Tviteru, kritike iz vlasti i opozicije

MARKOVIĆ: Spajić i Krivokapić da upute izvinjenje zbog populizma i netačnih kvalifikacija

“MINISTRI MOGU IMATI OZBILJNE PROBLEME U PARLAMENTU “Koalicioni partneri upozorili Vladu da se “ne igra na Tviteru

 

 

3 komentara

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read something such as this before. So nice to find somebody with authentic applying for grants this subject. realy thank you for starting this up. this web site is something that’s needed on the net, somebody with a bit of bit originality. helpful task for bringing something totally new towards web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com