Sredstva preusmjerena u humanitarne svrhe: Manifestacija “Izbor sportiste godine” neće se održati zbog epidemije koronavirusa - Volim Podgoricu

Sredstva preusmjerena u humanitarne svrhe: Manifestacija “Izbor sportiste godine” neće se održati zbog epidemije koronavirusa

Tradicionalna manifestacija koju organizuje Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada “Izbor sportiste Podgorice” planirana za kraj decembra neće se održati zbog pandemije virusa Covid 19.

“Većina zvaničnih sportskih takmičenja u Evropi i svijetu su otkazana zbog pandemije, samim tim našim sportistima nije bilo omogućeno da učestvuju na njima. Takođe, veliki broj domaćih takmičenja nije održan, pa bismo u neravnopravan položaj doveli većinu sportista i sportskih kolektiva. Zbog toga smo, nažalost, odlučili da manifestaciju, koja je ove godine trebalo da se održi 27. put, otkažemo i predviđeni novac za organizaciju ove manifestacije usmjerimo onima kojima je svakako potrebniji”, istakao je Miloš Antić, pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada.

Planirana sredstva u Budžetu Glavnog grada za ovu programsku aktivnost biće usmjerena kao pomoć za nabavku rekvizita za nastavu fizičkog vaspitanja, kao i aparata i pomagala JU Resursni centar za djecu i mlade u Podgorici, JU Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje „1. Jun“, JU Zavod „Komanski most“ i Dječija bolnica u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com