BRATIĆ I MEDOKS: Britanska iskustva značajna za crnogorski obrazovni sistem - Volim Podgoricu

BRATIĆ I MEDOKS: Britanska iskustva značajna za crnogorski obrazovni sistem

Iskustva Ujedinjenog Kraljevstva u oblasti obrazovanja u uslovima pandemije biće dragocjena za Crnu Goru prilikom planiranja modela za nastavak školske godine, poručeno je na sastanku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta prof. dr Vesne Bratić i britanske ambasadorke u Crnoj Gori Karen Medoks, saopšteno je iz Vlade.

Ministarka Bratić je, kako se navodi, upoznala ambasadorku Medoks da je Ministarstvo prosvjete preduzelo korake kako bi se napravio plan za drugi dio školske godine, u čiju izradu će biti uključen civilni sektor i Sindikat prosvjete, te istakla da bi dobre prakse iz britanskog obrazovnog sistema bile korisne za Crnu Goru.

Bratić je kazala da bi u nastavku saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom na poljima obrazovanja, nauke i kulture, trebalo raditi na povećanju mogućnosti za mobilnost studenata i akademskog osoblja, jer je to jedan od najvažnijih načina povezivanja naroda. Posebno je istakla važnost zajedničkog rada na polju digitalizacije i razvoju kritičkog razmišljanja kod djece.

Ambasadorka Medoks je čestitala ministarki Bratić stupanje na dužnost kao prvoj ženi u Crnoj Gori na čelu resora obrazovnja, te izrazila zadovoljstvo zbog mogućnosti da Ujedinjeno Kraljevstvo svojim iskustvima pruži podršku crnogorskom obrazovnom sistemu u nastavku školske godine. Ona je, takođe, istakla važnost razvoja vještina koje su potrebne djeci i nastavnicima u 21. vijeku, te podsjetila na odlične dosadašnje rezultate projekata „Škole za 21. vijek“ i „Nastavnik za 21. vijek“, koje Britanski savjet u Crnoj Gori realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Sagovornice su se saglasile da su obrazovanje i nauka ključni faktor razvoja, te da mu je potrebno posvetiti posebnu pažnju, uzimajući u obzir izazove u doba pandemije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com