Ministar Ratko Mitrović naredio da se zaustavi gradnja hotela i apartmana na Kraljičinoj plaži

Novi ministar ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović naredio je da se zaustave  radovi na gradnji hotela “Kraljičina plaža” i apartmana za tržište.

Ovu odluku Mitrovića objelodanio je gradonačelnik Budve, Marko Carević, na današnjem skupštinskom zasijedanju lokalnog parlamenta u Budvi.

“Moram prenijeti lijepe vijesti”, kazao je Carević prije nego što je saopštio o čemu se radi.

Radove na Kraljičinoj plaži izvodi kompanija “Adriatic properties”, grčkog biznismena Petrosa Statisa.

Mještani su ranije danas uoči zasijedanja lokalnog parlamenta protestovali zbog ovih radova.

Gradnja hotela “Kraljilina plaža” je počela prije više od godinu dana sječom stabala u Miločeru, na jednoj od najekskluzivnijih lokacija crnogorskog primorja,  a mještani od tada i protestuju i traže zabranu gradnje.

Iz lokalne vlasti u budvi, na čijem čelu je i tada bio Carević, rekli su tada da se gradi bez potrebne saglasnosti i odobrenja Opštine.

Carević je tada izjavio da je gradnja  “neprihvatljiva zbog prevelike intervencije u prostoru koja je predviđena i zato što se ovaj projekt ne uklapa u pravne propise uređenja prostora višeg reda, odnosno u Prostorni plan posebne namjene za obalno područje Crne Gore, koji nije ispoštovan ovim idejnim projektom.

Rekao je i da su “prekoračeni limiti koje je taj Plan propisao za broj kreveta, zauzetost prostora i dopuštene izgrađenosti na području Miločera”.

V.M.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close