PETAR NEMA ISPIT ISPOD ČISTE DESETKE: Evo kakvi su planovi najboljeg studenta podgoričkog Ekonomskog fakulteta - Volim Podgoricu

PETAR NEMA ISPIT ISPOD ČISTE DESETKE: Evo kakvi su planovi najboljeg studenta podgoričkog Ekonomskog fakulteta

Petar Stijepović proglašen je za najboljeg studenta Ekonomskog fakulteta UCG-a za tekuću studijsku godinu 2020/21 sa prosjekom – čista desetka.

Petak smatra da je trud ključ svakog uspjeha i da je ova nagrada samo jedna, ali vrlo važna stepenica ka uspjehu i želji da doprinese zajednici.

“Biti proglašen za najboljeg studenta svog fakulteta je težnja svakog studenta. Ova nagrada je veliki podsticaj za moje dalje školovanje. Za mene ona predstavlja oličenje priznanja i potvrde da moj uspjeh nije uzaludan, već i te kako priznat”, rekao je Petar i dodao da mu ova nagrada obezbjeđuje osjećaj samoaktuelizacije i daje podstrek da teži ka ostvarenju svojih daljih ciljeva.

On smatra da su uspjeh i odricanje tijesno povezani i da je važno pravilno odmjeriti koliko vremena je potrebno da bi se ostvario neki cilj, a istovremeno se posvetiti i drugim obavezama.

“Ni najtalentovaniji ne mogu postići svoje ciljeve bez velikog zalaganja. Moj slučaj, takođe, nije različit. Svakako da je, u određenim momentima, bilo potrebno zapostaviti ostale stvari u životu radi boljih rezultata, ali ja na to gledam kao odricanje trenutnog zadovoljstva radi postizanja željene budućnosti. Na kraju, kada pogledam rezultate znam da je bilo vrijedno uložiti veliki trud”, rekao je student.

“Ključne aktivnosti koje su doprinijele širenju mojih kapaciteta, ali i vještina su timski radovi koji doprinose razviću međuljudskih vještina koje su potrebne za svakog lidera, mendžera, ekonomistu. Mimo tehničkih znanja, koje stičem isključivo na fakultetu, međuljudske vještine su komplementarne istoj i predstavljaju možda najznačajniju vještinu koju možemo steći da bi efikasno obavljali svoje radne zadatke bez obzira na djelatnost kojom se bavimo”, dodao je on.

Njegovi dalji planovi i ciljevi odnose se na nastavak školovanja. “Učenje je kontinuiran proces koji nema kraja. Za mene učenje predstavlja svakodnevnu aktivnost i smatram da svi učimo dok smo živi. Moji dalji planovi su upisati magistarske, a nakon toga i doktorske studije kako bih dostigao najviši nivo obrazovanja. Na tom putu se nadam da ću steći sva potrebna znanja i vještine neophodne da se suočim sa realnim izazovima u životu, u čemu će mi značajno pomoći stečeno iskustvo do tad”.

Petar se nada da će, u budućnosti, završiti neku vrstu programa van zemlje kako bi proširio svoje znanje koje kasnije može implementirati za unapređenje situacije u sopstvenoj zemlji.

“Budućim generacijama preporučujem upisivanje Ekonomskog fakulteta iz mnogih razloga. Ekonomija predstavlja jednu od najbitnijih poslovnih djelatnosti koje se danas obavljaju, što ukazuje na njen ogroman značaj i uticaj na sve sfere života. Takođe, ova djelatnost ne može biti pogrešna odluka ni za one koji žele sigurno zaposlenje, ali isto tako ostavlja i prostor za kreativne ljude sklone preuzimanju velikog rizika, kao i sanjarima koji žele da promijene svijet”, završava on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com