KNEŽEVIĆ VUKOVIĆA NAZVAO “OD JUTROS BIVŠIM GRADONAČELNIKOM”: Traži da odgovara za skrnavljenje bilborda u Zeti - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ VUKOVIĆA NAZVAO “OD JUTROS BIVŠIM GRADONAČELNIKOM”: Traži da odgovara za skrnavljenje bilborda u Zeti

Pozivam tužilaštvo i Upravu policije da koliko danas procesuiraju organizovanu kriminalnu grupu na čijem čelu se nalazi od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković, koja je s umišljajem, znajući da čini krivično djelo, 21. decembra malo iza ponoći oskrnavila bilbord u zetskom selu Mojanovići na kom se nalaze patrijarh srpski Irinej i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, poručio je poslanik Demokratskog fronta i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević na Fejsbuku.

Knežević nije odgovarao na telefonske pozive VOPa, a iz Glavnog grada su nam nezvanično rekli da “ne znaju zbog čega je Vukovića nazvao “od jutro bivšim”, te da se zvanično obratimo sa pitanjem.

“Mi radimo punom parom, stanje je redovno”, kazali su za VOP iz Glavnog grada.

Knežević je juče objavio fotografije uništenih bilborda na kojima je lik blaženopočivših mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja.

“U izvršenju krivičnog djela aktivno su učestvovali zaposleni u komunalnoj policiji Glavnog grada koji su davali instrukcije i nadgledali čitavu akciju skrnavljenja bilborda sa likovima patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija, i istu fotografisali kako bi je vjerovatno poslali od jutros bivšem gradonačelniku Ivanu Vukoviću. Ovoliki stepen fašizma, primitivizma i mržnje prema srpskom narodu i vjernicima SPC u Crnoj Gori sigurno nije zabilježen ni u nacističkoj Njemačkoj tridesetih godina prošlog vijeka, i najbolje oslikava kakvo neskriveno zlo stanuje u glavama polusvijeta koji se drznuo da skrnavi uspomenu na duhovne poglavare Srpske pravoslavne crkve koji su svojim životom i djelom zaslužili vječno pominjanje i poštovanje. Da bude još morbidnije, ideolog ovog huliganstva je od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković koji je ovim kukavicama i kriminalcima koji su po mrklom mraku uništavali bilbord, poslao zaštitu Komunalne policije ne bi li upotpunili ovo krivično djelo”, apeluje Knežević.

On poziva potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i v.d. direktora policije Veselina Damjanovića da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti kako bi od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković, načelnik Komunalne policije Miloš Novović i ostala NN lica koja su njih dvojica angažovali odmah bili procesuirani na način što će im osnovni tužilac odrediti zadržavanje do 72 sata prije nego budu izvedeni pred sudiju za istragu.

“Treba li podsjećati da su hiljade i hiljade građana na litijama odmah bili hapšeni i procesuirani samo ako bi razvili trobojku, ili uzviknuli: “Ne damo svetinje” i ”Kosovo je srce Srbije”? Ne postoji ćelija u centrima bezbjednosti, niti u Istražnom zatvoru, a da u njoj nisu tamnovali učesnici litija samo zato što su nosili ikone naših svetaca i branili vjeru prađedovsku. I onda od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković pošalje kriminalce i komunalce da nam po mraku okreče vjeru kako bi dopunio svoj poltronski CV pred Kongres DPS-a.

“E sad je vrijeme da provjerimo da li u institucijama sistema ima nedodirljivih i da li će protiv od jutros bivšeg gradonačelnika Ivana Vukovića i njegove kriminalne grupe, biti pokrenut krivični postupak? Ovo nije nikakav revanšizam, već poštovanje zakona ove države. Ivan Vuković od jutros više nije gradonačelnik Podgorice, a pitanje je dana kad ce se preseliti u jedno danilovgradsko naselje. Možda pravda zvuči kao revanšizam, ali od nje nikad nećemo odustati”, rekao je Knežević.

V.R.A.D.

1 komentar

  1. A koga je trebalo procesuirati kad su de palile crnogorske zastave i skrnavili spomenici i drugo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com