Meridian uz Sigurnu žensku kuću! - Volim Podgoricu

Meridian uz Sigurnu žensku kuću!

Sportska kladionica Meridian je ovoga mjeseca odlučila da obuče crveni kaput i preuzme ulogu Djeda Mraza! U ovom periodu kada Covid-19 stvara veliku muku građanima, Meridian misli na svoje sugrđane. Još jednom su svojim dobrim djelima pokazali koliko su društveno odgovorna kompanija.

Nakon brojnih donacija u vidu paketa pomoći širom Crne Gore i zemljama regiona, donirala je EKG aparat KBC-u, kao i brojnu opremu za medicinske radnike, a potom i profesionalne aparate za pritisak kardiološkoj ambulanti KBC. Takođe, nedavno je ova kompanija izvršila još jednu donaciju KCCG u vidu profesionalnih aparata za pritisak koji ce u mnogome olakšati posao na odjeljenjima KBC-a kao i preko 10000 rukavica.

Ovoga puta sportska kladionica Meridian pružila je podršku i pomoć ženama! U pitanju je donacija Sigurnoj kući žena u Nikšiću. Donirani su inhalatori za djecu sa respiratornim problemima.

Pored podrške koju im je Meridian pružio, podršku daju i UNDIPIA, Ministarstva rada i socijalnog staranja. Postoje od 1998. godine a njihova SOS nacionalna linija za žrtve nasilja je u Nikšiću. Pozivna linija je aktivna 24h a pozivi su besplatni za korisnike svih mreža.

Sklonište je sagrađeno po standardima evropske mreže 2012/13 godine. U ovom skloništu svaka žena ima svoj lični apartman u kom borave do godinu dana. Žene ovdje imaju grupne terapije, jogu sa ciljem duhovnog jačanja. Takođe, imaju i grupne radionice za osnaživanje i za bolesti zavisnosti. Dok djeci ovdje pomoć mogu pružiti stručni pedagozi i psiholozi.

Iz SŽK su zahvalni na donaciji i kažu da je ovo prvi put da je neko samoinicijativno pokrenuo donaciju. I kažu kako je ovo humani gest koji neće zaboraviti.

Sportska kladionica Meridian poručuje da nosite masku i držite distancu!

32 komentara

  1. Bravo za veliku osjecajnist koju imaju..buduci da doniraju non stop,ne bi radio to neko tek tako…

  2. Svaka cast…nisu ni svjesni koliko pomazu sa ovim donacijama! Znam da je malo tj nista ali od svih nas imaju jedno veliko hvala!

  3. Vjerujem da su ovakvim donacijama podstakli i ostale ljude dobre volje…na ovako nesto ne mozes da ostanes imun…

  4. Pomalo zaboravljene zene zrtve nasilja u porodici i njihova djeca. Ali ljudi iz Meridiana su ti koji nikog ne zaboravljaju i pomazu tamo gdje je najpotrebnije.

  5. Ovo je vrhunac humanosti. Pored brojnih humanitarnih akcija i donacija firma Meridian ne prestaje sa humanitarnim radom. Iskreno nijesam ocekivao u ovoliko velikom obimu da se jedna kladionica angazuje. Ali oni su pokazali da su firma velikog srca. Sve ovo sto rade je za veliko postovanje.

  6. Najmaldjima je pomoc najpotrebnija bravo, e kada bi se i drugi ugledali na vas dje bi nam kraj bio….

  7. Vi ne prestajete sa humanim djelima sto je za svaku pohvalu, vi ste rijetka kladionica koja pomaze
    bravo???

  8. Kako su se osevapili sto su donirali sredstva Sigurnoj zenskoj kuci. Njima sve treba. Nisu mogli promasiti

  9. Kako su se osevapili sto su donirali sredstva Sigurnoj zenskoj kuci. Njima sve treba. Nisu mogli promasiti

  10. An interesting discussion may be valued at comment. I do believe that you ought to write on this topic, may well certainly be a taboo subject but usually individuals are not enough to communicate on such topics. To a higher. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com