Muškarcu pola godine kućnog zatvora zbog 15 grama marihuane - Volim Podgoricu

Muškarcu pola godine kućnog zatvora zbog 15 grama marihuane

Viši sud u Podgorici potvrdio je sporazum o priznanju krivice sklopljen između državnog tužioca u VDT-u Podgorica Miloša Šoškića i okrivljenog R.Ga., te na osnovu toga donio presudu kojom je okrivljeni osuđen na pola godine kućnog zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pišu Dnevne novine.

Okrivljeni R.Ga. priznao je da je 13. juna 2020. godine neovlašćeno radi dalje prodaje držao opojnu drogu marihuanu, na način što je u svom stanu u dva ručna pravljena zamotuljka od plastične kese, ručno pravljenom zamotuljku od aluminijske folije i u kutiji od cigareta držao marihuanu, ukupne neto mase 15,122 grama, koja mu je služila za dalju prodaju, a koju su prilikom vršenja pretresa pronašli ovlašćeni službenici policije.

“Državni tužilac i okrivljeni su saglasni da Viši sud u Podgorici, kao stvarno i mjesno nadležan sud, okrivljenom za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, izrekne kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci i da istovremeno odredi da će se kazna izvršiti tako što će je izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, koje prostorije ne smije napuštati, osim u slučajevima propisanim zakonom kojima se uređuje izvršenje krivičnih sankcija, te ukoliko jednom u trajanju od preko šest časova ili dva puta u trajanju do šest časova samovoljno napusti prostorije u kojima stanuje, sud će odrediti da ostatak kazne izdrži u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija”, dodaje se u sporazumu.

Osim toga, okrivljeni se obavezao da plati 847 eura na ime branioca po službenoj dužnosti, kao i da Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uplati iznos od 50 eura na ime paušala.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com