AJKULE U POLUFINALU KVALIFIKACIJA: Vaterpolisti Crne Gore sa Italijom za FINALE - Volim Podgoricu

AJKULE U POLUFINALU KVALIFIKACIJA: Vaterpolisti Crne Gore sa Italijom za FINALE

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas od 16.30 časova igra protiv Italije u polufinalu evropskih kvalifikacija SL, pobjeda donosi plasman u superfinale koje bi trebalo da se igra u Tbilisiju.

Prije skoro godinu dana, pod mađarskim nebom vaterpolo reprezentacija Crne Gore je na herojski način preokretom osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu Hrvatske…

“Ajkule” su sada – takođe poslije preokreta nakon što su gubile 10:8 dva i po minuta prije kraja – savladale Hrvatsku nakon peteraca (15:14, u regularnom dijelu bilo 10:10) i plasirale su se u polufinale evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.

A u polufinalu protivnik u Debrecinu je Italija koja je bila bolja od domaćina Mađarske (9:8), a utakmica je na programu danas od 16.30 časova.

“Pobijedili smo velikog rivala, ekipu sa velikim kvalitetom. Momcima čestitam na borbenosti, želji i vjeri da mogu da se vrate. Nisam imao procjenu, nakon duge pauze, kakvo je naše trenutno stanje, ali moram da budem zadovoljan”, rekao je selektor Vladimir Gojković, koji se nada današnjem trijumfu nad superjakom Italijom.

Turnir Svjetske lige u Debrecinu je posmatran samo kao dobra pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se igra u februaru, ali pošto su “ajkule” došle na korak od uspjeha – sigurno je da se neće predate. Tri najbolje selekcije iz evropskog dijela Svjetske lige će se plasirati u superfinale Svjetske lige koje bi trebalo da bude odigrano od 26. juna do 2. jula u Tbilisiju.

“Mi smo došli u Debrecin da vidimo koliko možemo, ali sada nam apetiti rastu i želimo da budemo među tri najbolje selekcije i igramo završnu rundu Svjetske lige“, poručio je Gojković.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com