“SAD i u dobru i u zlu stoje uz narod Crne Gore” - Volim Podgoricu

“SAD i u dobru i u zlu stoje uz narod Crne Gore”

Sjedinjene Američke Države, i u dobru i u zlu, ponosne su što stoje uz narod Crne Gore u potrazi za boljom budućnošću utemeljenom na principima slobode, jednakosti, tolerancije i pravde, poručila je ambasadorka SAD u našoj zemlji Džudi Rajzing Rajnke.

Rajzing Rajnke je zahvalila svima u Crnoj Gori koji su izrazili solidarnost sa američkim narodnom u teškim vremenima.

“Optimistična sam u pogledu budućnosti. Naša demokratija je testirana u prošlosti i biće testirana u budućnosti. Međutim, to što smo testirani ne bi trebalo nikoga natjerati – saveznike, prijatelje ili neprijatelje – da sumnja u snagu američkih institucija niti u vjeru našeg naroda u demokratiju i odlučnost da usavrši našu uniju”, napisala je ona na Twiteru.

Podsjetila je da američki ustav štiti pravo na mirno okupljanje ali da postoje i neki koji bi iskoristili pravo na mirni protest kao pokriće za nered koji dovodi do tragičnog i bespotrebnog gubitka života.

Podsjetila je na izjavu novog ameeričkog predsjednika Bajdena i poručila:

“Scene na Kapitolu ne predstavljaju ono što smo mi. Kao i mnogi ljudi širom svijeta, s mukom sam gledala kako američki Kapitol napadaju oni koji žele da spriječe zakonodavce da potvrde rezultate naših izbora. Zahvaljujem svima u Crnoj Gori koji su izrazili solidarnost sa američkim narodom u ovim teškim vremenima”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com