Nrekić: Put ka Pinješu i dalje blokiran, opasnost i za kuće u okolini - Volim Podgoricu

Nrekić: Put ka Pinješu i dalje blokiran, opasnost i za kuće u okolini

Put ka na naselju Pinješ u Ulcinju i dalje je blokiran, usljed odrona u kojem je jedna osoba juče zadobila lakše povrede. Prema riječima predsjednika Opštine Ljora Nrekića, u toku dana će na ovo klizište izaći ekipa stručnog Tima za obrušavanje, kako bi što prije započeli sanaciju.

“Put je blokiran, i auta njime ne mogu proći. Tom poslu treba prići veoma oprezno, jer je to klizište od preko 3.600 m. Ne samo što je zatrpan put, nego je veoma opasno i za kuće koje se nalaze ispod tog dijela puta“, rekao je Nrekić u izjavi za agenciju Mediabiro.

On je istakao da taj projekat mora biti veoma brz i efikasan, te naglasio da  stručnjaci moraju razmotriti mogućnost postavljanja zida, koji će, u slučaju potrebe, biti napravljen od betona.

Predsjednik Opštine Ulcinj se osvrnuo i na nedavno obrušavanje zidina Starog grada, i istakao da su za sanaciju angažovani najbolji stručnjaci.

„Profesori na Građevinskom fakultetu u Podgorici Mladen Jovićević i Srđa Janković će ovom problemu pristupiti veoma temeljno jer je riječ o dijelu koji pripada kulturnoj baštini“, pojasnio je Nrekić.

On je kazao da su tokom jučerašnjeg dana uputili pismo predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću, kako bi i resorna ministarstva pomogla u rješavanju ovog problema.

„Problem je zaista veliki, Opština će se potruditi da sanacije započne što prije, i čim dobijemo izvještaj, javnost će o tome biti obaviještena“,  rekao je Nrekić.

2 komentara

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and after this each time a comment is added I get four emails concentrating on the same comment. Is there in any manner you are able to eliminate me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com