Optužnica protiv prvog čovjeka Kolašina: Bulatović nezakonito zapošljavao? - Volim Podgoricu

Optužnica protiv prvog čovjeka Kolašina: Bulatović nezakonito zapošljavao?

Prvi čovjek Kolašina Milosav Bato Bulatović 22. januara naći će se pred sutkinjom specijalnog odjeljenja podgoričkog Višeg suda Suzanom Mugošom, zbog sumnje da je počinio krivično djelo – zloupotreba službenog položaja.

Taj podatak objavljen je u rasporedu suđenja za ovaj mjesec, a prema pouzdanim saznanjima Vijesti, optužni predlog protiv njega podigla je specijalna tužiteljka Zorica Milanović.

Iz Višeg suda novinarki je potvrđeno da se Bulatović tereti da je počinio krivično djelo – zloupotreba službenog položaja, ali detalji optužnog predloga Vijestima nijesu poznati.

Prema nezvaničnim informacijama, Bulatović se tereti da je nezakonito za vršioca dužnosti načelnika kolašinske komunalne policije postavio Marka Matovića.

Uprkos činjenici da je o tom slučaju vođena istraga koja je rezultirala optužnim predlogom, prema podacima objavljenim na zvaničnom sajtu Opštine Kolašin – Matović i dalje obavlja istu funkciju.

Na istom sajtu objavljena je biografija optuženog Bulatovića, u kojoj se navodi da je određeni period radio kao profesor u Obrazovnom centru “Braća Selić” u Kolašinu nakon čega se bavio privatnim preduzetništvom do partijskog angažovanja u Opštinskom odboru DPS-a Kolašin.

Predstavnici Demokrata pozvali su ga ljetos da podnese ostavku, nakon što su, kako tvrde, došli do dokumentacije u kojoj se navodi da je kolašinska DPS-SD-GB vlast u jeku koronavirusa i ekonomske krize potpisala ugovore za kupovinu dva službena automobila u vrijednosti od 50.000 eura

“Milosav Bato Bulatović je, u ime Opštine Kolašin, zaključio dva ugovora za kupovinu službenih automobila, jedan od 32.000 a drugi od 18.000 eura i time pokazao odnos aktuelne vlasti prema novcu svih građana Kolašina”, saopštili su iz ovog političkog subjekta.

Oni su obrazložili da je Demokratska Crna Gora prilikom usvajanja budžeta za 2020. godinu tražila da se opredijele sredstva da svi kolašinski đaci dobiju besplatne udžbenike i pribor, što je iznosilo nekih 50.000 eura.

Prema nezvaničnim informacijama, Bulatović se tereti da je nezakonito za vršioca dužnosti načelnika kolašinske komunalne policije postavio Marka Matovića”…
Iz koalicije DPS-SD-GB su, kako kažu, odbili predlog, uz obrazloženje da novca nema i da su populisti.

“Kada smo tražili da se poveća podrška za stara i nemoćna lica za svega par hiljada eura, obrazloženje je bilo isto, nema para, sada je jasno i zbog čega, za našu djecu, stare i nemoćne nema, ali za luksuzne automobile sa kožnim sjedištima ima”, pisalo je u tadašnjem saopštenju Demokrata.

Njihove tvrdnje demantovao je Bulatović, ističući da koristi vozilo marke “pasat”, staro 14 godina, koje je nabavljeno mnogo prije njegovog dolaska u lokalnu upravu.

Dan kasnije, iz Demokratske Crne Gore dostavili su “Vijestima” ugovore u kupovini automobila.

(Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com