Fonteljes i Varhelji čestitali Abazoviću: Pristupanje EU ostaje prioritet nove Vlade CG - Volim Podgoricu

Fonteljes i Varhelji čestitali Abazoviću: Pristupanje EU ostaje prioritet nove Vlade CG

Potpredsjedniku Vlade Crne Gore dr Dritanu Abazoviću, povodom stupanja na tu dužnost i formiranja nove Vlade, danas su čestitku uputili Žozef Borel Fonteljes, visoki predstavnik Evropske unije i potpredsjednik Evropske komisije i Oliver Varhelji, evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje.

Oni su pozdravili posvećenost nove Vlade strateškom cilju pristupanja Evropskoj uniji i naveli da su ubijeđeni da će potpredsjednik Abazović u tom procesu imati važnu ulogu.

,,Evropska unija, kao najveći investitor, trgovački i ekonomski partner Crne Gore, nastaviće da pomaže Crnoj Gori na njenom putu evropskih integracija”, naglasili su Fonteljes i Varhelji.

Fonteljes i Varhelji su kazali da u trenutku kada se suočavamo sa pandemijom virusa Covid19 i socioekonomskim posljedicama koje je pandemija ostavila, treba da uložimo dodatne napore kako bi ubrzali sprovođenje dugo očekivanih reformi koje u pristupnim pregovorima od nas zahtijeva Evropska unija.

Oni su kazali da prioritet u daljim pregovorima na putu ka Evropskoj uniji ostaje vladavina prava koja se ogleda u zatvaranju poglavlja 23. i 24. Evropski zvaničnici skrenuli su pažnju da će Crna Gora posljednju fazu u pristupu EU dostići tek kada zatvori poglavlja u kritičnim oblastima koje se tiču slobode izražavanja i medijskih sloboda, borbe protiv korupcije i organizivanog kriminala, kao i reformi u oblasti pravosuđa.

“Posljednji izvještaj Evropske komisije dao je jasne smjernice kako da se poboljša funkcionisanje pravosuđa i osnaži borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Ohrabrujemo Vas da implementirate te smjernice i iskoristite već postojeće mehanizme u tom smislu”, zaključili su u Fonteljes i Varhelji čestitki.

Potpredsjednik Abazović se zahvalio na čestitkama i naveo da mu čini čast i zadovoljstvo što će sa mjesta potpredsjednika Vlade Crne Gore dati lični doprinos na putu evropskih integracija. Potpredsjednik Abazović je u odgovoru saopštio da je zahvalan Evropskoj uniji na kontinuiranoj pomoći Crnoj Gori u prethodnom periodu.

,,Pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji ostaje spoljnopoljitički prioritet nove Vlade Crne Gore”, zaključio je Abazović u zahvalnici evropskim zvaničnicima.

 

1 komentar

  1. After study many of the web sites on your own internet site now, and i also really much like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and will also be checking back soon. Pls look into my internet site also and make me aware what you consider.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com