INJAC: Nastavak snažne podrške Republike Bugarske evropskim težnjama Crne Gore - Volim Podgoricu

INJAC: Nastavak snažne podrške Republike Bugarske evropskim težnjama Crne Gore

Prioritet vanjske politike Crne Gore je ubrzavanje reformskih procesa u cilju ispunjavanja uslova za članstvo u EU, saopštila je ministarka odbraneOlivera Injac na sastanku sa ambasadorkom Bugarske Meglenom Plugčijevom Aleksandrovom.

Injac je naglasila da je Bugarska, tokom predsjedavanja EU, uradila mnogo za našu zemlju, kao i cijeli Zapadni Balkan.

“Saveznička saradnja dvije zemlje u okviru Alijanse i zajednička podrška NATO politici “otvorenih vrata” daju poseban doprinos stabilnosti i bezbjednosti regiona”, istakla je Injac i zahvalila na političkoj i ekspertskoj podršci Republike Bugarske Crnoj Gori u ispunjavanju obaveza iz evropske integracione agende.

Ambasadorka Bugarske čestitala je Injac na novoj dužnosti i poželjela uspješan mandat u narednom periodu, ističući značaj prijateljskih odnosa dvije zemlje, kao i spremnost Bugarske da pomogne Crnoj Gori da ubrza napredak na putu evropskih integracija.

“Pohvalila je rezultate koje je Crna Gora ostvarila u pogledu jačanja sistema odbrane i naglasila veoma značajnu ulogu Crne Gore u kontekstu regionalne bezbjednosti i stabilnosti. Sagovornici su, takođe, izrazili zadovoljstvo otvorenom mogućnošću za obrazovanjem crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „Georgi Rakovski“ u Sofiji i Pomorskoj akademiji „Nikola Vaptsarov“ u Varni”, saopšteno je nakon sastanka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com