STUPA NA DUŽNOST OD SJUTRA: Kljajević nova direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore - Volim Podgoricu

STUPA NA DUŽNOST OD SJUTRA: Kljajević nova direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore

Direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) je Jelena Kljajević i ona će na dužnost stupiti sjutra, to je “Vijestima” kazala Marina Jočić, predsjednica Upravnog odbora tog preduzeća.

Prema njenim riječima, najkasnije sjutra trebalo bi i da zaposleni u Nacionalnim parkovima prime zakašnjela primanja za decembar 2020. godine.

 

Prema odluci UO, Klica je razriješen “zbog nesavjesnog finansijskog poslovanja i nezakonitog zapošljavanja”.

Na sajtu Vlade nakon te sjednice objavljena je tačka “Predlog rješenja o imenovanju direktorice za nacionalne parkove Crne Gore”, ali uz nju nije pridružen dokument. U napomeni je navedeno da će materijal iz te tačke biti objavljen “nakon tehničke redakcije”. Materijali su objavljeni tek danas, nakon pisanja “Vijesti”.

U javnosti se i dosad nezvanično pominjalo ime Jelene Kljajević, ali nije bilo i zvanične potvrde da je ona nova direktorica preduzeća koje upravlja najvrednijim prirodnim prostorom u državi.

Prema biografiji, Jelena Kljajević portparolka je i funkcionerka Demokratske narodne partije (DNP). Diplomirana je pravnica i pored zaposlenja u DNP-u Milana Kneževića, predsjednica je Opštinskog odbora DNP-a Bijelo Polje.

Na pitanja “Vijesti” u vezi sa načinom funkcionisanja preduzeća od dana kad je razriješen Klica do stupanja na dužnost nove direktorice, Jočić je kazala da je u organizacionom smislu, “NPCG funkcionišu kao i do sada”.

“A funkciju direktora preduzeća preuzeli su dosadašnji pomoćnici do stupanja na dužnost nove direktorice”, kazala je Jočić “Vijestima”.

Potvrdila je i da zaposleni u NPCG nisu primili platu za decembar.

“Plata za decembar još nije isplaćena zbog proceduralnih i organizacionih problema u resornom ministarstvu i Budžetu. Očekuje se isplata u toku današnjeg dana ili sjutra”, rekla je ona.

Marina Jočić bivša je poslanica bivša poslanica Demokratskog fronta. U Upravnom odboru NPCG su i Miloje Šundić, doktor bioloških nauka, i Milica Šljivančanin, inženjerka životne sredine. UO, prema statutu, treba da ima još dva člana iz reda zaposlenih u preduzeću. Članovi UO biraju se na četiri godine i mogu biti ponovo birani. Isto važi i za direktora.

Prema statutu NPCG, direktor mora da ima visoku stručnu spremu, završen pravni, ekonomski, šumarski, filozofski ili prirodno-matematički fakultet, te najmanje tri godine radnog iskustva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com