DPS: Izjava ministarke Borovinić Bojović o početku vakcinacije neozbiljna i populistička - Volim Podgoricu

DPS: Izjava ministarke Borovinić Bojović o početku vakcinacije neozbiljna i populistička

Izjava ministarke zdravlja da Crna Gora ima dogovore sa svim proizvođačima i da će vakcinacija protiv covid-19 infekcije, u našoj državi krenuti krajem januara ili početkom februara, prilično je neodgovorna i neozbiljna, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

“Da bi se pokrenuo proces imunizacije, nije dovoljan dogovor koji se bazira na razmjeni mejlova ili telefonskom razgovoru, već konkretan ugovor sa farmaceutskim kompanijama kojim su definisani svi elementi, broj naručenih vakcija, cijena, datum isporuke. Samo na osnovu ovog dokumenta, ministarka može da da procjenu kada je realno da vakcine stignu u Crnu Goru. Sve ostalo je spisak lijepih želja”, poručuju iz DPS-a.

Iz DPS-a su se osvrnuli na aktuelnu  ministarku zdravlja, navodeći da se služi populističkim izjavama, za koje i sama zna da nisu realne.

“S obzirom na to da na prethodnoj konferenciji, dakle prije nekoliko dana, ministarka ništa nije znala o dogovorima koje danas spominje, zaključujemo da je ova komunikacija između ministarstva i proizvođača, vođena posljednjih nekoliko dana. Svako ozbiljan zna, da je obećanje koje je danas ministarka dala prilično nerealno i posljedica je populističke potrebe da zadovolji očekivanja, a ne realne procjene kada ćemo zaista imati vakcine u Crnoj Gori”, dodaju iz DPS-a.

Osvrnuli su se na obećane prognoze ministarke, poručujući da vrijeme će pokazati, da li su njena obećanja vjerodostojna.

“Uostalom, imamo još dvije nedjelje do tog kraja januara i početka februara, perioda koji je ministarka označila kao početak imunizacije. S obzirom na alarmantnu situaciju i širenje epidemije, naravno da nas raduje vijest da će napokon i naši građani dobiti vakcinu. Ipak, ako se ispostavi da su ova obećanja služila samo da se privremeno umire građani, onda ćemo takvu strategiju ministarke tretirati kao ozbiljnu obmanu javnosti”, zaključeno je u saopštenju DPS-a.

1 komentar

  1. I am usually to blogging we genuinely appreciate your content. This article has truly peaks my interest. I am going to bookmark your internet site and keep checking for first time data.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com