URA: Stopirali smo gradnju mHe – pokazujemo da vodimo računa o datim obećanjima - Volim Podgoricu

URA: Stopirali smo gradnju mHe – pokazujemo da vodimo računa o datim obećanjima

Građanski pokret URA svojim djelovanjem i participacijom u novoj Vladi pokazuje da vodi računa o datim obećanjima i radi na zelenim politikama koje je utkala u svoja programska načela članstvom u Zelenim Evrope, saopštili su danas iz ove partije.

Podsjećajuću da je Vlada na jučerašnoj sjednici dala saglasnost da se prekine postupak odobravanja izgradnje objekta male hidroelektrane “Slatina” na vodotoku Slatina u opštini Kolašin, kao i budućih novih malih hidroelektrana dok radna grupa Ministarstva kapitalnih investicija okonča postupak kontrole procedure i zakonitosti zaključenih ugovora o koncesiji za male HE.

“Ono što smo predstavili u predizbornoj kampanji građanima a tiče se deklaracije o zabrani gradnje mHe na crnogorskim vodotocima sprovodimo u djelo. Za kratko vrijeme, od nekih nepunih radnih mjesec dana Vlade, mi smo uspjeli da zaustavimo dalju gradnju mHe na crnogorskim vodotocima i to je velika satisfakcija za nas ali i za sve naše simpatizere i članove”, kazali su iz URE.

Dodaju da mHe “Slatina” na istoimenom vodotoku gradi firma BB “Hidro” koja je u suvlasništvu Blaža Đukanovića, sina predsjednika države Mila Đukanovića.

“Dakle raskidamo praksu krčmenja najvažnih resursa ove države koji idu u džepove najbližih srodnika aktuelnog predsjednika države i tek smo počeli sa tim procesom. Građane u ostvarenju svih svojih politika molimo za strpljenje jer za realizciju mnogih potrebno je znatno više od mjesec dana participacije u vlasti”, zaključili su iz URE.

2 komentara

  1. Kad će kupcima struje EPCG da vrati pare koje im je dugo vremena neosnovano uzimala za gradnju MHE?
    Kad će da se račun za struju obračuna tako što će se pomnožiti utrošenih kilovata sa cijenom te robe, bez dodavanja nekakvih nebuloznih troškova (transport robe, gubitak robe na nekom drugom mjestu a ne kod dotičnog potrošača itd.)?

  2. Finally, I agree one hundred percent with the writer. Simply amazing precision choice of facts and the operation word. That’s what I expect in these entries, keep up.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com