Za jedan Milov “majbah” moglo se obezbijediti stambeno pitanje 15 porodica u Nikšiću - Volim Podgoricu

Za jedan Milov “majbah” moglo se obezbijediti stambeno pitanje 15 porodica u Nikšiću

Ovo nije niko izmislio, dodao, propagandno plasirao. Ovo je glas običnog naroda, sugrađana predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji bez posla i kao podstanari čekaju u zabiti nekog nikšićkog kafića da ih se neko sjeti, dok stidljivo ispijaju još jednu kafu, gorkog ukusa iako zaslađenu, gorku jer će je kao i mnogo puta do tada platiti neko od njihovih osjećajnih i razumnih komšija iz ulice.

“Pa kako ga nije sramota..on se vozi u automobilu za koji smo svi čuli da se zove Majbah i da mu je cijena preko 600.000 evra…a mi na ulici…bez posla, bez prebijenog evra, bez nade da ćemo platiti sledeću kiriju“. Ćute svi, i oni koji čuju, i oni do kojih takav glas, vapaj, teško može da dođe, jer su davno izgubili osjećaj za stvarnost, oni kojima je smiješno kako neko nema 100 evra u džepu.

“Petnaest jednosobnih stanova država je mogla da kupi i podijeli najugroženijim porodicama u Nikšiću, za taj njegov jedan blindirani auto u kome se sam vozi“nastavlja isti ovaj čovjek ogorčen na sve, a posebno na tu vrstu oholosti, ili bolje rečeno blagostanja u kojem uživa gospodar svega u Crnoj Gori, koji ne shvata da je pored svega materijalnog što posjeduje, istovremeno i gospodar bijede i siromaštva običnih ljudi, koji u patnji dočekuju svaki novi dan. „Kako ga nije stid, važniji mu je njegov automobil nego petnaest nikšićkih porodica sa tek rođenom dječicom, čiji je plač veseliji od porodičnih muka. Da li nas može pogledati u oči kada izađe iz svog „dvorca na točkovima“, šta može da kaže da se ne zacrveni i zamoli da mu bar neko oprosti, jer njega niko neće, a on nama uzima iz usta, oduzima ključeve od prinudnog smještaja kako bi on uživao u svom Majbahu, jer smatra da zaslužuje, da je on viši od svih“, piše Nacionalist.

 

Zato će mu poruka na lokalnim izborima u Nikšiću biti jasna, „vrati Majbah, da bi mi, bar neki, mogli da uđemo u stan, da dobijemo krov nad glavom, da možemo da se okupamo prvi put u životu toplom vodom, da pozovemo nekog prvi put kod nas da dođe i popije kafu u toplom“. I uradi to što prije, i prije izbora, a ne zbog izbora, jer ti više nikada nećeš pobijediti u Nikšiću zbog svog obraza kojeg nemaš, jer ipak smo svi mi ljudi, a ti si to odavno zaboravio, i ne znaš da je teško biti čovjek, što je vrijednije od svake funkcije i zvanja, funkcije koju ćeš uskoro izgubiti, kao i mnoge druge, pa kad se okreneš, nećeš imati nikoga, možda ćeš tada shvatiti…

2 komentara

  1. ZAŠTO SU TA VOZILA SLUŽILA??ZA PRESTIŽ POLITIČARA,MOGLA SU I NEKA DRUGA VOZILA MALO JEFTINIJA.AKO SU BILA ZA ZAŠTITU OD NAPADA,MOGLI SU DA SE VOZE I TENK NA.PR.ILI OKLOPNI TRANSPORTER….!!!???

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com