NAVALJNI STIGAO U RUSIJU: Uhapšen poslije pasoške kontrole - Volim Podgoricu

NAVALJNI STIGAO U RUSIJU: Uhapšen poslije pasoške kontrole

Ruski političar Aleksej Navaljni, koji je stigao danas u Rusiju pošto je skoro pet mjeseci proveo u Berlinu, stavljen je u pritvor sat vremena pošto je sletio u Moksvu, javljaju tamošnji mediji.

Kako navodi “Komersant”, njega je zadržala policija posle pasoške kontrole. Prema navodima ruskih medija, njega su zadržali pripadnici moskovske policije, a “Komersant” tvrdi da je on pritvoren pošto ga čeka suđenje.

Tokom hapšenja, njegovoj supruzi i advokatu nije bilo dozvoljno da pođu sa njim.

“Nije poznato šta se dešava sa njim, koji je njegov statu i gde je prebačen”,. napisala je pres sekretarica Navaljnog Kira Jarmiš na Tviteru.

Oglasila se i policija.

“Pripadnici Federalne zatvorske službe uhapsili su 17. januara na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi Alekseja Navaljnog, koji je osuđen na uslovnu kaznu i koji je bio na listi traženih lica još od 29. decembra 2020. godine zbog kršenja uslovne kazne. Dalje mere pritvora za Navaljnog odlučiće sud. Do te odluke, on će ostati u pritvoru”, saopštile su vlasti, a prenosi “TASS”.

Navaljnom je ranije poručeno iz Moskve da ako se ne vrati do 30. decembra u Rusiju, biće uhapšen jer nije do kraja odslužio zatvorsku kaznu.

Advokat Navaljnog potvrdio je da je njegov klijent zadržan.

Ruska policija uhapsila je nekoliko pristalica kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog na moskovskom aerodromu Vnukovo, dok su čekali da on sleti, javio je OVD-Info. Inicijalno je ruski opozicionar trebalo da sleti na toj vazdušnoj luci, ali se avion ipak prizemljio na aerodromu Šeremetjevo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com