BIVŠI ČLAN “NO NAME-a” NA PROTESTU ZA VOP Perić: Nadam se da će Vlada i IJZ naći rješenje za muzičare koji se bore za egzistenciju - Volim Podgoricu

BIVŠI ČLAN “NO NAME-a” NA PROTESTU ZA VOP Perić: Nadam se da će Vlada i IJZ naći rješenje za muzičare koji se bore za egzistenciju

U Podgorici je trenutno protest muzičara ispred spomenika kralja Nikole.

Muzičari su ogorčeni mjerama, koje su na snazi povodom pandemije koronavirusa,  jer kako kažu od marta ne mogu da rade, a to im je jedini izvor finansija.

Među muzičarima na protestu je bio i Marko Perić, bivši član naše poznate grupe “No name”.

Perić je za portal Volim Podgoricu VOP kazao da se nada da će ovaj današnji performans uroditi plodom.

“Nadam se da će ovaj današnji performans uroditi plodom i da ćemo da skrenemo pažnju da su muzičari, kojima je to jedini posao, ostali bez posla, bukvalno 10 mjeseci”, rekao je Perić na početku razgovora za VOP.

Marko je dodao da muzičari zbog toga ne mogu da prehrane svoje familije.

“Zakašnjela je naša rekacija, jer smo u startu to shvatili kao jedan čin zbog situacije koja je nastala, međutim, i kako je vrijeme odmicalo, poslije nekoliko mjeseci situacija je, aj da kažem postala normalna, mnogi su se vratili svojim poslovima, muzičari se nisu vratili svojim poslovima.”, kazao je Perić i dodao:

“Muzičari čak nisu ni dobili naknadu, ali muzičari ne traže svoju nadoknadiu, već da samo rade svoj posao, ukoliko je to moguće, jer manje-više svi ostali poslovi se rade pod nekim preporukama bivšeg NKT-a a sada IJZ-a. Mislim da može i da  postoji način da se i ova djelatnost odvija kao i svaka druga, u nekom normalnom toku za ovaj trenutak”, kazao je Marko za VOP.

Na pitanje da li od nove Vlade i IJZ očekuje da li će imati razumijevanja za njihovu situaciju, Perić je kazao da očekuje da će imati za njih razumijevanja.

“Mislim da će imati razumijevanje, jer ako su već donijeli mjere koje su donijeli, da obarte pažnju koliki broj ljudi, odnosno muzičara nema osnovno ljudsko pravo da radi i zaradi. To je veliki broj ljudi i ne radi se o malom broju, i naše kolege su u stvarno velikom problemu i ja mislim da trebaju da povedu računa o tome i da nas pozovu na razgovor i nađu neko rješenje i da te ljude spasimo jer se bukvalno boje za egzistenciju”, zaključio je Perić u razgovoru za VOP.

A.Kovačević

M. Komlenac

1 komentar

  1. That being said by use it all, planet is really restored a little more. This situation in addition will this particular Skin tightening and starting to be moved and into the mood of these producing activities. daily deal livingsocial discount baltimore washington

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com