Injac sa Zeliolijem o unapređenju saradnje u oblasti odbrane - Volim Podgoricu

Injac sa Zeliolijem o unapređenju saradnje u oblasti odbrane

Ministarka odbrane Crne Gore Olivera Injac sastala se sa ambasadorom Republike Italije u Crnoj Gori, Lukom Zeliolijem, saopšteno je iz ministarstva.

Ministarka Injac istakla je zadovoljstvo do sada ostvarenom saradnjom u oblasti odbrane i izrazila uvjerenje za njeno dodatno unapređenje, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u okviru NATO.

Istakavši da dvije prijateljske države održavaju visok stepen sveukupnog političkog dijaloga, ministarkla je izrazila posebnu zahvalnost povodom kontinuirane podrške Crnoj Gori u okviru njenih evrointegracijskih aktivnosti.

Injac je naglasila značaj sprovođenja Air Policing misije zaštite vazdušnog prostora Crne Gore od strane vazduhoplovnih snaga Republike Italije, saradnje dvije mornarice, kao i zajedničkog učešća vojski dvije zemlje u međunarodnim misijama, doprinosu kolektivnim naporima Alijanse u oblasti obezbjeđivanja bezbjednosti i stabilnosti.

Ministarka je iskazala posebnu zahvalnost Republici Italiji na podršci Crnoj Gori na polju obrazovanja crnogorskih kadeta na prestižnim vojnim akademijama u toj zemlji. Podsjetila je i na važnost saradnje u regionalnim inicijativama, sa posebnim akcentom na Adrion i Inicijativu za odbrambenu saradnju- DJECI.

Ambasador Zelioli čestitao je ministarki Injac na imenovanju, potvrđujući posvećenost Republike Italije razvoju prijateljskih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom.

Zelioli se saglasio da je saradnja u oblasti odbrane veoma kvalitetna, kao i da je dodatno unaprijeđena zajedničkim članstvom u  NATO, što dokazuju mnogobrojne bilateralne odbrambene aktivnosti.

1 komentar

  1. The guidelines you provided allow me to share extremely precious. It been found such a pleasurable surprise to possess that looking forward to me once i awoke today. They may be constantly clear easy to understand. Thanks a ton for the valuable ideas you’ve got shared the following.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com