UPRKOS KORONI I ZIMI, PLIVALO SE ZA ČASNI KRST: U Beranama čak 50 plivača, prvi je stigao Vuk (10) (VIDEO/FOTO) Ipak se plivalo u nekim gradovima, u Danilovgradu održano plivanje za Časni krst (FOTO) - Volim Podgoricu

UPRKOS KORONI I ZIMI, PLIVALO SE ZA ČASNI KRST: U Beranama čak 50 plivača, prvi je stigao Vuk (10) (VIDEO/FOTO) Ipak se plivalo u nekim gradovima, u Danilovgradu održano plivanje za Časni krst (FOTO)

Iz Mitropolije crnogorsko primorske juče nije najavljeno da će se danas, na Bogojavljenje, tradicionalno, u svim gradovima plitavti za časni krst, ali nije zvanično saopšteno niti da ga neće biti.

U Beranama i Bijelom Polju je za Časni krst plivao veliki broj plivača, dok plivanja u nekim gradovima nije bilo.

Podgorica foto VOP

U Podgorici je danas na Sastavcima bilo značajno manje plivača i građana nega ranijih godina kada je, tradicionalno, plivanju prisustvovao upokojeni mitropolit Amfilohije.

Tako je u Danilovgradu Bogojavljenje obilježeno tako što su građani na mostu postavili ogroman poster sa likom upokojenog mitropolita Amfilohija.

„Bog se javi, Vaistinu se javi“.

Berane Foto Berane online

U hladnim Beranama  je jutros za Časni krst zaplivalo 50 mladića i djevojaka, a među njima i dvoje djece. Prvi do krsta je doplivao 10-godišnji Vuk Raičević iz Berana.

Desetogodišnji Vuk prvo doplivao do Časnog krsta u Beranama Foto Berane online

Da je ovo jedan od najvećih hrišćanskih praznika smatra Marko Drobnjakkoji je ove godine prvi doplivao do Časnog krsta.

“Na ovaj dan se krstio naš Gospod Isus Hrist, u koga mi najviše vjerujemo. Mislim da narod treba da se više vrati crkvi. To bi za sve nas u stvari bilo najpoželjnije jer smo se mnogo odaljili od Boga. Bog je uvijek tu sa nama, da nam pomaže i u dobru i u zlu i nikad ne treba da zaboravimo na njega”, poručio je Drobnjak.

Za krstom u Bijelom Polju sa plaže Sinjavac danas je zaplivalo 40 Bjelopoljaca.

U Podgorici je danas u podne bilo održano plivanje, sa značajno manjim brojem učesnika nego ranijih godina.

Podgorica

Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić juče je kazao da u Nikšiću ove godine neće biti organizovano Bogojavljensko plivanje za Časni krst, a zlatnik sa likom Isusa Hrista, koji se dodjeljuje onome ko prvi stigne do krsta, biće dodijeljen zdravstvenim radnicima u gradu pod Trebjesom.

U Podgorici se jutros na Sastavcima, gdje se tradicionalno godinama već pliva za Časni krst okupio manji broj građana

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com