ABAZOVIĆ: Iskustvo Sjeverne Makedonije u reformi izbornog zakonodavstva važno za CG - Volim Podgoricu

ABAZOVIĆ: Iskustvo Sjeverne Makedonije u reformi izbornog zakonodavstva važno za CG

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ambasador Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajlo Trpkoski saglasni su da teba nastaviti bilateralnu saradnju, pogotovo u smislu razmjene iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i reforme izbornog zakonodavstva, koja je, kako su kazali, od izuzetnog značaja.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović se zahvalio na čestitkama povodom stupanja na dužnost i detaljnije upoznao ambasadora Trpkovskog sa online sastankom koji je juče održan sa prvim potpredsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem.

“Potpredsjednik Abazović je naglasio značaj dobrih odnosa Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije za Zapadni Balkan, kao i značaj zajedničkog članstva u NATO savezu za stabilnost u ovom dijelu Evrope”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Mihajlo Trpkoski je, kako se dodaje, kazao da je perspektiva Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, kao i da će to dovesti do bolje regionalne povezanosti, koja je preduslov za ekonomski prosperitet regiona.

“Potpredsjednik Abazović i ambasador Trpkoski su se saglasili da Crnu Goru i Republiku Sjevernu Makedoniju veže zajednička prošlost. Takođe, oni su bili i jedinstvenog stava da treba nastaviti bilateralnu saradnju, pogotovo u smislu razmjene iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i reforme izbornog zakonodavstva, koja je od izuzetnog značaja”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com