BOROVINIĆ BOJOVIĆ STEŽE KAIŠ: Stopirala promotivnu kampanju od 70.000 eura i naložila kupovinu OPERACIONOG STOLA - Volim Podgoricu

BOROVINIĆ BOJOVIĆ STEŽE KAIŠ: Stopirala promotivnu kampanju od 70.000 eura i naložila kupovinu OPERACIONOG STOLA

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović, po nalogu Ministarstva zdravlja na čijem je čelu dr Jelena Borovinić Bojović, potpisala je Odluku kojom ova zdravstvena ustanova odustaje od realizacije promotivne kampanje “Daruj za život”, vrijedne oko 70.000 eura, a taj novac će, takođe po nalogu Ministarstva zdravlja biti iskorišten za kupovinu operacionog stola, saznaje Portal Volim Podgoricu VOP.

U dokumentu koji je potpisala Radulović 14. januara, navodi se da je pravni osnov za poništenje javne nabavke za promotivne usluge u čl. 140 . Zakona o javnim nabavkama jer su, kako se  navodi, nastupile objektivne okolnosti zbog kojih je prestala potreba za datom nabavkom”.

Borovinić Bojović je ranije istoga dana kada je dokument potpisan, naložila Kliničkom centru da sredstva namijenjena sprovođenju promotivne kampanje “Daruj za život” iskoristi za drugu namjenu – kupovinu operacionog stola, s obzirom, kako kaže “na postojanje potrebe za racionalizacijom utroška raspoloživih fonansijskih sredstava uslijed nepredviđenih okolnosti koje se odnosena smanjenje budžetskih sredstava.

Ovu promotivnu kampanju je inače planiralo i ušlo u realizaciju bivše rukovodstvo Kliničkog centra, na čelu sa direktorom Jevtom Erakovićem, još u oktobru. Vlada je u decembru najavila da neće usvajati budžet koji im je u naslijeđe ostavila Vlada Duška Markovića već će uvesti takozvano privremeno finansiranje dok ne sagleda sve okolnosti. Privremeno finansiranje znači da svaka budžetska jedinica ima na raspoloiganju prosjek potrošnje iz protekle godine.

V.R.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com