Konjević: Zašto ministarstvo finansija krije dokumentaciju o 750 miliona zaduženja - Volim Podgoricu

Konjević: Zašto ministarstvo finansija krije dokumentaciju o 750 miliona zaduženja

Raško Konjević, poslanik Socijaldemokratske partije u Skupštini Crne Gorena svom Twitter nalogu iskomentarisao je zahtijev novog ministra financija i socijalnog staranja Milojka Spajića, kojim se  od nove Vlade traži angažman konsultanata povodom osnivanja nove nacionalne avio kompanije.

“Vlada Crne Gore angažuje konsultanta za “stavljanje u pogon” nove avio kompanije, na međunarodnim tenderu. Ekspertskoj Vladi treba strani konsultant. Prvo ugasimo staru, pa osnujemo  novu kompaniju, pa tek sada “tražimo” konsultanta da nam “udijeli” savjet. Trošak ipak nije 0 eura”, napisao je Konjević na svom Twitteru.

Zatim je poslanik SDP-a, prozvao  Spajića, kako nova Vlada vješto prikriva dokumentaciju vrijednu 750 miliona eura.

“Na dan kada Milojko Spajić izjavi “Transparentnost  i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade” on zaboravlja da mjesec dana krije dokumentaciju o 75o miliona eura. Ko ne govori istinu- Spajić u primjeni “principa” u praksi ili ministarstvo finansija u izjavama medijima”, nastavlja Konjević.

Konjević je zatim zahtijevao, da se približi način kojim će biti izabran konsultant i koliko će to da košta građane Crne Gore.

“Pitaćemo uporno, kako je izabran konsultant  za “kupovanje ekonomske budućnosti” iliti zaduženje od 750 miliona. Tada smo izgleda “konsultante” birali neposrednom pogodbom. Koliko su oni koštali građane kad već ministarstvo financija govori o “principu domaćinskog poslovanja”, istakao je Konjević.

Konjević je tražio od Vlade Crne Gore i Spajića da  informišu kako građane tako i poslanike, o nedavnom zaduženju.

” Što duže krijete dokumentaciju to više povećavate sumnju u eventualnu nezakonitost! Možda zbog toga Vlada CG i Spajić kriju od poslanika dokumentaciju o zaduženju od 750 miliona? Azašto je tajna ugovor o pravnim konsultantima? Jesmo li njega birali na međunarodnom tenderu”, zaključio je Konjević u svom izlaganju na Twitter-u.

1 komentar

  1. Aw, it was an extremely nice post. In thought I have to invest writing such as this moreover – spending time and actual effort to produce a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and also no indicates find a way to get something accomplished.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com