KRIVOKAPIĆ: Đukanović politički iskusan, vjerujem da će potpisati zakone - Volim Podgoricu

KRIVOKAPIĆ: Đukanović politički iskusan, vjerujem da će potpisati zakone

Premijer Zdravko Krivokapić na konferenciji za novinare kazao da je Ustavni sud još jedna partijska organizacija kojom dominira politika i da tu nema prava.

“Ne vjerujem u mogućnost da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne potpiše Zakone koje je usvojila Skupština, poručio je Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade nakon današnjeg zasijedanja Skupštine kojem je prisustvovao”, kazao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

Krivokapić je novinarima u parlamentu rekao je da je teorijski moguće da Đukanović ne potpiše zakone, ali da je on politički iskusan i da se to neće desiti.

Na pitanje novinara da li je čestitao Dan Republike Srpske, Krivokapić je kazao da nije čestitao Dan Republike Srpske već obavio telefonski razgovor.

“Prva osoba koja je meni cestitala bila je predsjednjca RS. Osjećao sam moralnu obavezu da obavim razgovor uoči Bozića, ali događaji mi nijesu dozvoljavali. Učinio sam to prvi slobodni dan. Nijesam ugrozio Ustav”, rekao je Krivokapić, dodajući da je “čudnovato da i telefonski razgovori predsjednika vlade postaju zanimljjvi”.

Krivokapić je poručio je da partijskog zapošljavanja nema.

“Partijskog zapošljavanja je bilo i neće ga više biti”, kazao je premijer.

Upitan konkretno za Marinu Jočić i Jelenu Kljajevic, funkcionerke Demokratskog fronta, zaposlene u Nacionalnom parkovima, rekao je da su ta imenovanja odluka Vlade.

“Morali smo da smijenimo direktora Službenog lista. Koliko znam ta osoba ne pripada nijednoj partiji”, kazao je on.

Istakao je da će za 200 dana biti vidljivi rezultata rada Vlade i da joj treba dati šansu.

Ustavni sud partijska organizacija

Kritikovao je Ustavni sud zbog zahtjeva Skupštini da u roku od 15 dana odgovori u odnosu na odluku o formiranju Odbora za izbornu reformu koju je osporila opozicija.

Istakao je da je Ustavni sud partijska organizacija.

“Ustavni sud ne može da ucjenjuje Skupštinu i da traži rok od 15 dana za odgovor. U jednom aktu traži rok za 15, a u drugom za 30 dana. Ovo je obračun koii je krenuo posredstvom Ustavnog suda. Sud želi da na izdisaju donese tobož legitimne odluke”, rekao je Krivokapić.

Kazao je da je tražio izjasnjenje o već podnijetoj žalbi na Zakon o energetici.

“Do danas nije od te uvažene institucije dobio bilo kakvu informaciju. A vlada priprema budžet”, rekao je Krivokapić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com