“Novinarku Nikčević pozvati na saslušanje zbog izazivanja panike” - Volim Podgoricu

“Novinarku Nikčević pozvati na saslušanje zbog izazivanja panike”

Voditeljka Tamara Nikčević je tokom emisije Teleskopija na RTCG iznijela zabrinjavajuće informacije o nacionalnoj bezbjednosti. Prema njenim navodima, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Crnu Goru ponovo šalje kriminalce i paravojne formacije, pravi novi sedmi bataljon, a Srbija neće dozvoliti održavanje lokalnih izbora u Niksiću, saopštili su danas iz Pokreta za promjene PzP, poručujući da bi nadležni organi zbog toga trebalo da pozovu Nikčević na saslušanje.

Kako ističu u toj partiji, novinarka je navela i to da komandant novoformiranog sedmog bataljona poziva lidere sadašnje vlasti u manastir Đurđevi stupovi, gdje im daje određene zadatke.

 

“Smatramo da ovakvi navodi mogu da naruše javni red i mir i izazovu paniku kod određenog dijela građana. S tim u vezi od uredništva i menadžmenta RTCG tražimo odgovor na pitanje da li su prije emisije bili upoznati sa pomenutim tvrdnjama Nikčević, te da li su sa njima saglasni. Od Savjeta RTCG tražimo da utvrdi da li je u ovom slučaju došlo do kršenja profesionalnih standarda novinarstva”, navode u PzP-u.

Tvrde da takvi navodi, koji zabrinjavaju javnost, ne predstavljaju činjenične izjave sa relevantnim izvorima već političke spinove kojima se nastoji izmanipulisati javnost, ali i gore od toga – unijeti nemir.

 

“Zato pozivamo i nadležne organe da novinarku pozovu na saslušanje u vezi sa iznijetim tvrdnjama kao i sumnjom da je riječ o lažnim vijestima kojima se izaziva panika, što se smatra krivičnim djelom protiv javnog reda i mira”, poručuju iz Pokreta za promjene.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com