Skupština ponovo usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti (VIDEO) - Volim Podgoricu

Skupština ponovo usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti (VIDEO)

Nakon sat vremena kašnjenja počela je sjednica Prvog vanrednog zasijedanja.

Skupština je ponovo usvojila Zakon o slobodi vjeroispovjesti. Pored Zakon o slobodi vjeroispovijesti  ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, usvojeni su i zakoni o kreditnim institucijama, sanaciji kreditnih institucija i fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga. Za zakone je glasao 41 poslanik, nije bilo uzdržanih ni glasova protiv.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na početku prvog vanrednog zasijedanja u 2021, je kazao da je skandalozna namjera Ustavnog suda se jasno manifestuje u njegovom aktu kojim se po prvi put u istoriji crnogorskog parlamentarizma traži od Skupstina Crne Gore da u roku od 15 dana dostavi odgovor o podnesenom predlogu za ocjenu ustavnosti akta Skupštine, sa pratećom dokumentacijom.

“Ako imamo u vidu da je Ustavni sud prethodno učinio na Predlog poslanika DPS-SDP-SD-BS za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, namjere ovog suda postaju očigledne”, kazao je Bečić.

Bečić je istakao da se nikada nije desilo da Ustavni sud odredi Skupštini kraći rok od 30 dana.

Bečić je istakao da Skupština ima kvorum i da ima 41 poslanika.

Danas će poslanici Skupštine Crne Gore u podne glasati o zakonima koje su usvojili 29. decembra prošle godine, a koje je predsjednik države Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje.

Poslanici će se danas ponovo izjašnjavati o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, radu, državnim službenicima i namještenicima, zdravstvenoj zaštiti.

Pored ovih zakona, predsjednik Đukanović je vratio i izmjene Zakona o kreditnim institucijama, sanaciji kreditnih institucija i fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, a opozicioni poslanici su najavili da neće prisustvovati sjednici. Danas će se glasati samo, nema rasprave.
 
Predsjednik Milo Đukanović je kazao da će ovaj potpisati zakone.
 
V.R.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com