Bošnjak podržala Bratić: Te ljudske mizerije su samo instrument u rukama odlazećeg režima - Volim Podgoricu

Bošnjak podržala Bratić: Te ljudske mizerije su samo instrument u rukama odlazećeg režima

Da je Crna Gora dotakla moralno dno zahvaljujući odlazećem režimu potvrđuje, malo je reći, ogavna karikatura koja se plasira na društvenim mrežama a odnosi se na ministarku Bratić. Rukopis DPS i navodnih branilaca države koju su krojili po sopstvenim interesima, više je nego očigledan. Prvo su ministarki Bratić crtali metu vodeći u kontinuitetu najbrutalniju kampanju protiv nje na njima bliskim medijima, nakon čega je očekivano uslijedio i fizički napad, a sad se poseglo za najbizarnijim stvarima, saopštila je Branka Bošnjak potpredsjednica Skupštine Crne Gore.

Bošnjak poručuje da se politički mogu dijeliti ili ne dijeliti isti stavovi sa nekim, mogu se kritikovati stavove za koje se smatra da nisu korektni, ali da se ne može na ovaj najmizerniji način atakovati na jednu ženu, univerzitetsku profesoricu.

“Ako se DPS ne ogradi i oštro ne osudi ovo, jasno je da su oni ti, koji stoje iza ove sramote. Anonimni „heroji“ na društvenim mrežama samo su refleksija kontinuirane kampanje koja se mjesecima vodi protiv ministarke Bratić. Te ljudske mizerije su samo instrument u rukama odlazećeg režima, koji ne može da se pomiri sa gubitkom sinekura i političke moći koja im je služila kao zaštita za nelegalno stečeno bogatstvo”, dodala je Bošnjak.

Ona je pozvala je državno tužilaštvo da odmah odreaguje i da najstrožije kazni autore ove ogavne karikatire.

Kako ističe ovo je samo argument više da kao nova vlast oštrije i nemilosrdnije odupru nemoralu i urušavanju svih vrijednosti koje su nekad krasile Crnu Goru.

“Pozivam NVO sektor koji se bavi ljudskim pravima da osude ovo, jer ne smijemo dozvoliti da nam se ikada ponovi kampanja koja se vodila protiv NVO aktivistkinje Vanje Ćalović, a sad malo modifikovano, ali vrlo slično i protiv ministarke Vesne Bratić”, istakla je Bošnjak.

Poručuje da smo izgleda “mi kao društvo još uvijek primitivni i nezreli za dekriminalizaciju klevete, jer mnogi „junaci“ se ne samo na društvenim mrežama, već  i na portalima, posebno u komentarima na pojedine tekstove, usuđuju da neistinama i najnižim podmetanjima atakuju na integritet i ugled javnih ličnosti, a nerijetko to čine i pojedini nazovi novinari koji su nedostojni posla kojim se bave”.

Zaključila je da ovo ne smije proći nekažnjeno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com