Vlada donijela Nacionalnu strategiju za imunizaciju protiv COVID-a 19 - Volim Podgoricu

Vlada donijela Nacionalnu strategiju za imunizaciju protiv COVID-a 19

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Nacionalnu strategija za imunizaciju protiv COVID-a 19, u cilju upravljanja nacionalnim odgovorom Crne Gore za uvođenje vakcine protiv koronavirusa.

Strategija ima za cilj da upravlja nacionalnim odgovorom Crne Gore za uvođenje COVID-19 vakcine, a zasnovana je na različitim strateškim dokumentima SZO-a i drugih javno zdravstvenih autoriteta koji su bili dostupni u vrijeme njene izrade. U diskusiji je istaknuto da pravovremena priprema, kako administrativna tako i organizaciona, za upotrebu vakcina protiv SARS-CoV-2 predstavlja ključni elemenat „izlazne strategije“ u borbi sa COVID-19 koji će uz dalje doslijedno sprovođenje opštih nefarmakoloških mjera prevencije i suzbijanja infekcije omogućiti „povratak u normalu“ i funkcionisanje svih elemenata društva na način koji je postojao prije pandemije.

“Ovaj dokument se upravo bavi time – postavljanjem osnove, te dizajniranjem strategije za distribuciju, primjenu i praćenje upotrebe vakcine(a) protiv COVID-19 osiguravajući da sama strategija i svi sa njom povezani dokumenti budu uvezani te usklađeni sa ostalim nacionalnim elementima odgovora na COVID-19, a primjena u potpunosti integrisana u nacionalne mehanizme upravljanja pandemijom”, navodi se u saopštenju.

Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o načinu ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja poreza na dodatu vrijednost i carine za medicinska sredstva i zaštitnu opremu koja se uvoze kao donacija, radi suzbijanja posljedica nastalih usljed epidemije zarazne bolesti COVID 19.  U cilju efikasnog djelovanja na suzbijanju epidemije COVID-19, definisano je da  evidenciju o medicinskim sredstvima i zaštitnoj opremi koja se uvoze kao donacija vodi Ministarstvo zdravlja, preko Operativnog štaba za upravljanje donacijama.

1 komentar

  1. As I web-site possessor I believe the content matter here is rattling wonderful , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Good Luck.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com