Vuković o kongresu DPS-a: Ne znam je li Milo dao saglasnost na kandidaturu da bude predsjednik - Volim Podgoricu

Vuković o kongresu DPS-a: Ne znam je li Milo dao saglasnost na kandidaturu da bude predsjednik

Gradonačelnik Podgorice i predsjednik Odbora za pripremu Kongresa DPS-a Ivan Vuković kazao je da je, u susret predstojećem kongresu, u programu DPS-a zacrtan kao jedan od najvažnijih zadataka u narednom periodu okupljanje svih progresivnih društveno-političkih snaga odnosno pojedinaca, partija, organizacija koje su spremne da se suprotstave procesu urušavanja države Crne Gore.

Prvi test za takvu vrstu političkog djelovanja biće, kako je naveo, izbori u Nikšiću.

“Kongres je prilika da se pošalje poruka svim partijama koje baštine vrijednosti za koje se DPS zalaže i koje su spremne da ustanu u odbranu tih vrijednosti, ne samo partijama nego i pokretima kojih je svakog dana sve više, i društveno odgovornim i angažovanim pojedincima, da će u nama imati partnera. Mi jesmo ubjedljivo najveća i najuticajnija politička snaga u Crnoj Gori i neđe nam i pripada ta uloga u ovom procesu. Vjerovatno će prvi konkretan test za takvu vrstu političkog djelovanja, u kojoj formi – viđećemo, biti lokalni izbori u Nikšiću. Ja intimno navijam da mi na te izbore izađemo svi skupa – ujedinjeni oko ideje zaštite državnih i nacionalnih interesa Crne Gore koji su, u ovom trenutku, otvoreno napadnuti iznutra i spolja”, kazao je Vuković.

Vuković je, u Drugačijoj radio vezi, u susret Kongresu zakazanom za neđelju, kazao da je ostalo da kandidati za najviše funkcije potpišu saglasnost za funkcije za koje su predloženi.

Na pitanje autora emisije Darka Šukovića da li je predsjednik partije Milo Đukanović, u skladu sa procedurom, potpisao saglasnost na kandidaturu da u još jednom mandatu bude na čelu DPS-a, Vuković odgovara:

“Nemam tu informaciju. Trebalo bi da imamo Predsjedništvo sjutra i ostalo je još to: da na sjutrašnjoj sjednici utvrdimo listu kandidata za predsjednika i potpredsjednike partije”, naveo je on.

Vuković se osvrnuo i na dešavanja tokom jučerašnje sjednice parlamenta i ocijenio zabrinjavajućim napade na instituciju Ustavnog suda, ali i na pojedine sudije tog suda.

“To je potpuno protivno ne samo proceduri nego i elementarnoj kulturi i vaspitanju – pominjanje sudije izvjestioca i stvari koje se u demokratskim zemljama ne rade. Nijesam pravnik, laik sam, ali – ako verifikacija mandata gospođe Zoronjić nije odrađena po zakonu, što je mišljenje DIK-a, ne vidim kako bi i jučerašnje odluke mogle biti zakonite”, objašnjava Vuković.

Nema informaciju da li će Đukanović potpisati zakone koji su juče izglasani u Skupštini, a kad su posrijedi njegova očekivanja, Vuković navodi:

“Nezahvalno je prognozirati. Znam, jer smo razgovarali, Đukanović se uporno trudi – bez obzira na to što preko puta sebe ima ljude koji se krajnje neodgovorno ponašaju, da da doprinos ovoj mirnoj tranziciji, jer mirna tranzicija znači jačanje demokratskog temelja Crne Gore – on je svjestan toga. Da li će njegovo viđenje ove situacije biti drugačije nego ovo koje sam danas iznio, nijesam siguran. Ali, opet kažem, kao laiku – meni se prosto nameće kao logičan zaključak da, ako jednom jednu stvar odradite kako ne treba, ne možete drugi put odraditi stvar kako treba ako prethodno ne popravite onu štetu na koju su vam ukazale za to nadležne institucije. Šta će biti njegovo (Đukanovićevo) viđenje, ostaje da se vidi”, zaključuje Vuković.

2 komentara

  1. Е СМРАДУ ЈЕДА. ЈОШ НИЈЕСИ СХВАТИО ДС ЈЕ ДрПЕСУ ДОШАО КРАЈ ДРТИНО ФУКРСКА !!!!!

  2. The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my choice to read, however I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you possibly can repair if you happen to werent too busy looking for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com