ABAZOVIĆ SA SPP: Ispravićemo sistemsku nepravdu učinjenu sjeveru - Volim Podgoricu

ABAZOVIĆ SA SPP: Ispravićemo sistemsku nepravdu učinjenu sjeveru

Vlada Crne Gore mora posvetiti posebnu pažnju sjeveru zemlje kako bi se ispravila sistemska nepravda koja je učinjena tom kraju, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je ugostio danas potpredsjednika Stranke pravde i pomirenja Seida Hadžića, zajedno sa funkcionerima Arbenom Jakupijem i Almirom Muratovićem.

Abazović je upoznao goste sa aktivnostima koje je Vlada imala u prvih 50 dana rada, kao i sa prioritetima u narednom periodu.

“Potpredsjednik Abazović je sa funkcionerima Stranke pravde i pomirenja razmatrao pitanja koja se tiču mogućnosti ulaganja i razvoja u sjever Crne Gore. Potpredsjednik Abazović je naveo da je u tranzicionom periodu sjever Crne Gore najviše pretrpio i da se te posljedice još uveliko osjećaju, što se najbolje ogleda u velikoj migraciji stanovništva iz sjevernih krajeva naše države”, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je kazao da Vlada mora posvetiti posebnu pažnju sjeveru zemlje kako bi se ispravila sistemska nepravda koja je učinjena tom kraju.

Funkcioneri Stranke pravde i pomirenja su se, kako se navodi,  zahvalili potpredsjedniku Vlade na prijemu i naveli da su u prethodnom periodu imali izvrsnu saradnju sa potpredsjednikom Vlade dr Dritanom Abazovićem i njegovom partijom.

Oni su iskazali nadu da će se izvrsna saradnja nastaviti i u narednom periodu, stavljajući se na raspolaganje Vladi Crne Gore za svaki vid kooperativnosti u smislu razvoja sjevera i države Crne Gore.

“Potpredsjednik Abazović i funkcioneri Stranke pravde i pomirenja usaglasili su se da su manjinski narodi neizostavan dio građanske i multikonfesionalne Crne Gore, te da će se ova Vlada sa posebnim senzibilitetom odnositi prema njima”, navodi se u saopštenju Vlade.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com