ADVOKAT BOROVIĆ: Za “kavački” i “škaljarski” klan krivim tajnu policiju - Volim Podgoricu

ADVOKAT BOROVIĆ: Za “kavački” i “škaljarski” klan krivim tajnu policiju

Advokat Borivoje Borović kazao je da za kavački i škaljarski klan, za mlade ljude koji su usmjereni jedni protiv drugih, gdje neviđenom lakoćom lete glave, gdje nikakav problem nije ubiti drugog, direktno krivi policiju i tajne službe.

“Vlast je naivna ako vjeruje da može da kontroliše i jednu kriminalnu grupu. Kako korumpiraju političare? Daju im poklone, ovima se to dopada, a onda, jednog dana – sve to stigne na naplatu. Niko nikome ne daje ništa za džabe. To me podsjeća na vrijeme ekspanzije zemunskog klana koji je prije ubistva Đinđića, bukvalno vodio istrage, maltretirao i iživljavao se nad svjedocima. To mi je dobro poznato jer sam branio tzv. Makinu grupu“, upozorava gost „Srpskog svijeta“ i dodaje da političari griješe što se oslanjaju na kriminalce i navijačke grupe.

On je pripremio  jedan postupak koji bi da dam novom ministru pravde želeći da na konkretnom primjeru pokaže kako funkcioniše korupcija u pravosuđu Crne Gore.

“Radi se o slučaju Bećirovića, kuma Đukanovićevog, za čije ubistvo je osuđen Marko Šaranović, potpuno nevin čovjek. Priključio sam se odbrani po izricanju prvostepene presude, napisao žalbu, veće ju je prihvatilo u potpunosti. A onda se dešava da Bećirovićev brat kupi od Vesne Medenice neku utrinu koja ne vrijedi ni 100 evra, za 160.000 evra. Katnić, koji pojma nema, dovodi lažne svjedoke, oni obave svoje, donosi se nova presuda i Šaranović se proglašava krivim. E, to tako ide. U skoro svim slučajevima gdje se radi o korupciji, akteri su isti, poput Suzane Mugoše“, objašnjava Borović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com