“Ministar Leposavić se plaši pravde” - Volim Podgoricu

“Ministar Leposavić se plaši pravde”

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović ocijenila je da je od stupanja na funkciju ministra pravde Vladimiru Leposaviću je sudstvo predmet njegovih napada i političkog uticaja, a od trenutka podnošenja predloga za ocjenu ustavnosti i zakonitosti od strane opozicije, napadi izvršne i zakonodavne vlasti na Ustavni sud su dostigli nezapamćen nivo.

Šćepanović smatra da je pokrenuta “prava politička kampanja protiv sudija Ustavnog suda, otvoreni napad na njihov ugled i integritet, kako bi pod pritiskom donijeli odluke koje odgovaraju crkvenoj većini u Skupštini i Vladi”.

“Posljednja izjava ovog ‘izdajnika pravde’ je data sa namjerom da otvoreno, politički, naočigled cijele crnogorske i međunarodne javnosti, utiče na sudije Ustavnog suda, kako bi donijeli odluku koja njemu i njegovoj crkvenoj većini odgovara i time ‘riješe’ pravni skandal i haos koji su izazvali svojim nezakonitim radnjama”, istakao je Leposavić.

Najveću zabrinutost, kako je istakla, izaziva tvrdnja Leposavića da ukoliko Ustavni sud ne donese odluku koja njemu odgovara, onda je sud nelegitiman.

“Ova izjava, kao i izjave predsjednika Skupštine i predsjednika Vlade, potvrđuju da je u toku sinhronizovana politička kampanja i pritisak na Ustavni sud i pokazuju njihove napore da se opstruira donošenje odluka zasnovanih na Ustavu. Potpuno svjestan ko je izazvao pravni haos Leposavić, obnevidio od straha, ogluvio od vježbanja da kaže makar jednu smislenu rečenicu, a koja ne predstavlja prijetnju, pokušava da na Ustavni sud prebaci svu odgovornost pravnog haosa koji su izazvali u Skupštini svojim činjenjem”, ističe ona.

Podsjeća Leposavića da je pravni haos nastao onog trenutka kada je predsjednik Skupštine, kako je rekla, “pod pritiskom koalicionih partnera i Srpske crkve, otvorio sjednicu Skupštine bez kvoruma, a u ‘pravni put bez povratka’ ste svi zajedno otišli onog trena kada je sam predsjednik Skupštine preuzeo nadležnosti Državne izborne komisije”.

“Te činjenice ste svi potpuno svjesni. I te kako je vama svima jasno da u Skupštini trenutno imate 40 poslanika od 81 poslanika. A to nije većina. Zato su vaši pritisci na Ustavni sud svakim danom sve jači. Šta je sljedeće? Da možda nećete da mijenjate zakon i da opozicionim poslanicima zabranite da podnose predloge za ocjenu ustavnosti i zakonitosti? I na kraju, vezano za čuvenu sjednicu zakonodavnog odbora, koju je Leposavić pomenuo, a na kojoj mu nijesmo čuli ni glasa”, kaže Šćepanović.

Za Leposavića su, navodi ona, neprimjerena pitanja ona na koja ne zna odgovor i sva ona koja su usmjerena na očuvanje crnogorske nacije i identiteta.

“Sva sreća da postoji kompletan snimak sjednice. U laži su oduvijek bile kratke noge”, zaključila je Šćepanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com