Konatar: Tražićemo parlametarnu istragu o arčenju novca u oblasti pomorstva - Volim Podgoricu

Konatar: Tražićemo parlametarnu istragu o arčenju novca u oblasti pomorstva

Građanski pokret URA i poslanički klub Crno na bijelo iniciraće otvaranje parlamentarne istrage o poslovanju i praćenju poslovanja u oblasti pomorstva u periodu od 2004. do 2021. godine, najavio je danas potpredsjednik URE i šef poslaničkog kluba koalicije “Crno na bijelo” Miloš Konatar.

On ističe da Skupština Crne Gore mora utvrditi javnu i političku odgovornost onih koji su birani u Skupštini, i/ili na predlog Vlade Crne Gore, a čiji je zadatak bio da odgovorno i zakonski-neupitno štite javni interes i novac svih građana.

“Imajući u vidu da je Ministarstvo za kapitalne investicije predalo informacije Skupštini Crne Gore o mogućem postojanju krivičnih djela u vezi sa kupovinom brodova za Crnogorsku i Barsku plovidbu, kao i pozajmicama Vlade za otplatu kredita kineskoj Eksim banci smatramo neophodnim otvaranje parlamentarne istrage”, ukazuje Konatar.

Kaže da parlamentarna istraga treba da preispita postupanje i mehanizme odlučivanja organa upravljanja i rukovođenja privrednih društava Crnogorske plovidbe AD i Barske plovidbe AD, a koji, smatra on, nisu poštovali odredbe Zakona o privrednim društvima.

“Takođe, parlamentarna istraga mora da utvrdi javnu, političku i regulatornu odgovornost u vezi neprincipijelne tajnosti rada, kao i pasivnosti u radu nadležnih institucija države Crne Gore: Vlade Crne Gore, ministarstava saobraćaja i pomorstva, kao i ministarstava finansija, Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, Komisije za kontrolu državne pomoći, odnosno Agencije za zaštitu konkurencije”, naglašava potpredsjednik URE.

Konatar zaključuje da građani Crne Gore imaju pravo na sve informacije u vezi sa arčenjem državnog novca i mogućim zloupotrebama u oblasti pomorstva, kao i utvrđivanje jasne političke odgvornosti i da to je, pocrtava, osnovni razlog za otvaranje parlamentarne istrage.

1 komentar

  1. Someone essentially assist to make significantly articles I’d state. That is the first time I frequented your website page and to this point? I’m amazed with the research you made to create this actual put up amazing. Wonderful job!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com