DFC: Državljani Srbije nisu zaustavljeni samo zbog srpske trobojke, pojedini portali prenijeli dezinformaciju - Volim Podgoricu

DFC: Državljani Srbije nisu zaustavljeni samo zbog srpske trobojke, pojedini portali prenijeli dezinformaciju

Jedna od udarnih vijesti noćas bila je ona da je crnogorska policija na graničnom prelazu Ranče kod srpskih državljana i jednog Pljevljaka pronašla 26.500 eura, računare i zastave Srbije

Državljani Srbije Rastko Pleskonjić, Mileta Mitrović, Nemanja Stajić i Pljevljak Radosav Šljivančanin, koji su bili na putu za Nikšić, kontrolisani su na osnovu operativnog podatka pri ulasku u Crnu Goru. Policija je privremeno oduzela novac i laptopove, a sjutra će uraditi provjeru računara i automobile.

Međutim, portal Novosti je pokušao da dezinformiše javnost.

Iz DFC-a su pojasnili da je svom tekstu “PRIVEDEN ZBOG SRPSKE TROBOJKE! Novi skandal u Crnoj Gori, državljanin Srbije zaustavljen na granici – u pritvoru već satima”, portal Novosti objavio dezinformaciju.

Taj portal kako pojašnjavaju iz DFC-a navodi da je državljanin Srbije R.P. (51) zadržan od strane crnogorske granične policije nakon što je, na graničnom prelazu Ranče, ustanovljeno da u automobilu posjeduje desetak srpskih zastava.

On je navodno za Novosti kazao da se u CB Pljevlja nalazi već tri sata i da mu nije jasno zbog čega je toliko zadržan zbog par zastava koje su tu slučajno bile.

Na taj način su izostavljeni ključni detalji priče, odnosno da je pored zastava, zaplijenjena veća količina novca i 3 laptopa i da su to pravi razlozi njihovog zaustavljanja. Na osnovu takvog izvještavanja dodatno se podgrijava atmosfera i narativ o ugroženosti Srba u Crnoj Gori.

“Ovakav tekst dalje su prenijeli portali IN4S, Espreso, Srbija danas”, zaključili su iz DFC-a.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com