MEDOJEVIĆ: Abazović umjesto da hapsi vlasnike Volija, Bemaksa i Cijevne komerc, on sa njima dogovara plan rada - Volim Podgoricu

MEDOJEVIĆ: Abazović umjesto da hapsi vlasnike Volija, Bemaksa i Cijevne komerc, on sa njima dogovara plan rada

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević saopštio je da je najmanje jedan novi načelnik u ANB-u, koga je postavio v.d. direktor Dejan Vukšić povezan sa organizovanim kriminalom i DPS-om.

On je saopštio i da je  sramota da se potpredsjednik Vlade Dritan Abazović. koji je inače kordinator bezbjednosnog sektora, sastaje sa Milovim tajkunima i dogovara ekonomsku strategiju.

Medojević tvrdi i da je samo jedan kandidat za direktora policije,(prim.aut. Dražen Medojević) čovjek izvan sistema DPS-a dok su svi ostali kandidati primali naređenja od Mila Đukanovića, Duška Markovića i Veselina Veljovića.

“V.d. direktor ANB-a Dejan Vukšić. što je nepojmljivo za tu funkciju, daje intervjue koncernu Vijesti. Vijesti već od danas doživljavam kao bilten ANB-a, što je vrlo opasno. Ne postoji, da ja znam, na svijetu bilo koji šef tajne policije da je davao intervjue medijima. Znam da je najmanje jedan načelnik kojeg je on popstavio povezan sa organizovanim kriminalom i DPS-om.”, kazao je Medojević na pres konferenciji.

On pita u kojem svojstvu je danas Dritan Abazović, koji je kordinator bezbjednosnoih slušbi, razgovarao sa velikim brojem tajkuna Mila Đukanovića.
“Umjesto da danas tajkuni stoje u redu kod tužioca, da dokazuju porijeklo svoje imovine i veze sa organizovanim kriminalom, oni ćaskaju sa Dritanom Abazovićem.  Među njima je i vlasnik Cijevne komerc Danilo Petrović koji godinama duguje porez državi, i umjesto da je porcesuiran, on danas sa novom Vladom razglaba o ekonomiji. Abazovićm danas sastanči sa vlasnicima Volija, Bemaksa, ljudima koji su proganjali svoje radnike da moraju da glasaju DPS. Mi to ne podržavamo.”, poručio je Medojević.

 

Na pitanje zašto daje podršku Vladi, on je rekao da je dao riječ da će podržati Vladu koja će smijeniti DPS, ali ne i svaki njen potez.

“Ova Vlada ne sprovodi politiku partija koje su pobijedile na izborima niti sprovodi njihova obećanja. Ovo nema veze sa onim što je narod tražio 30. avgusta.”, zaključio je Medojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com