Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti - Volim Podgoricu

Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Skupština je ponovo usvojila na sjednici koja se održala 20. januara Ukaze o proglašenju zakona, a predsjednik Milo Đukanović ih je potpisao.

“Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale. Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Đukanović je kazao kako vjeruje da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na to pitanje na nezavisan i profesionalan način.

Glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti, Skupština je na sjednici 20. januara ponovo usvojila izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Ponovo su usvojene i izmjene i dopune zakona o kreditnim institucijama, izmjene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, a Parlament je ponovo usvojio i izmjene Zakona o radu, izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima i namještenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com